Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon noćašnjeg dogovora seljaka s ministrom Čobankovićem i sedmodnevnog prosvjeda, sa slavonskih cesta povukla se cjelokupna mehanizacija, a seljaci su se vratili svojim gospodarstvima.


Po riječima predstavnika Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije Dragutina Dukića, prošli dani bili su iznimno teški i naporni, 'svi su umorni, neispavani i željni tople kuće i odmora'. Kako je rekao, zadovoljan je pregovorima i obećanjima ministra Čobankovića, a sada ostaje da se ispuni ono što je dogovoreno.

Vezani članci Kriza na Kosovu - 1 Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za grijanje Vozač automobila zabio se u stup javne rasvjete, stup pao na pješakinju - 8 Bizarna nesreća u Požegi: Autom se zabio u stup koji je pao na pješakinju

Traktori i prosvjednici su se povukli i s cesta u Osječko-baranjskoj županiji, a kako predsjednik Udruge 'Brazda' Mato Brlošić je istaknuo da na ministru Čobankoviću i Vladi Republike Hrvatske 'ostaje obveza da ispune noćašnja obećanja'. (Hina)