Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treslo se i kasnije

Potres magnitude 3,1 po Richteru uznemirio Slavonce, neki tvrde da su čuli eksploziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonce je noćas u 1:32 sata uznemirio potres, a tlo je podrhtavalo i oko 6 sati.

Podrhtavanje tla u Slavoniji zabilježeno je i u Seizmološkoj službi.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

"U 1 sat i 32 minute zabilježili smo potres umjerene jakosti s epicentrom blizu Osijeka magnitude 3,1 po Richteru, što je iznosilo epicentralnim intenzitetom četvrtog stupnja Mercallieve ljestvice ili Mercalli-Cancani-Siebergove. To je potres umjerene jačine koji bi se osjetio i po danu, a pogotovo po noći kada je sve mirnije i osjetila ga je većina stanovništva, nije izazvao veliki strah, ali s obzirom na jačinu, nije prošao nezamijećen", kazao je seizmolog Krešimir Kuk.

Još jedno podrhtavanje tla osjetilo se jutros oko šest sati u Đakovu, a noćas se treslo i oko Metkovića, piše Radio Đakovo.

Potres u Slavoniji nije prouzročio materijalnu štetu. Centar 112 zabilježio je pozive građana Đakovštine o podrhtavanju tla, a nekoliko njih čulo je i eksploziju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene