Potres, ilustracija (Foto: Pixsell, Borna Filić)
Potres, ilustracija (Foto: Pixsell, Borna Filić) Foto: Pixsell, Borna Fili?

Slavonce je noćas u 1:32 sata uznemirio potres, a tlo je podrhtavalo i oko 6 sati.


Podrhtavanje tla u Slavoniji zabilježeno je i u Seizmološkoj službi.

Vezani članci Ratko Vujić iz Županijske uprave za ceste Sisačko-moslovačke županije Velike štete na infrastrukturi nakon potresa u Banovini: "Nema ceste u županiji koja nije oštećena" Andrej Plenković i Ivo Žinić Aferama nema kraja, Plenković nema što čekati: Krajnje je vrijeme da stranku počisti sve od A do Ž(inića)!

"U 1 sat i 32 minute zabilježili smo potres umjerene jakosti s epicentrom blizu Osijeka magnitude 3,1 po Richteru, što je iznosilo epicentralnim intenzitetom četvrtog stupnja Mercallieve ljestvice ili Mercalli-Cancani-Siebergove. To je potres umjerene jačine koji bi se osjetio i po danu, a pogotovo po noći kada je sve mirnije i osjetila ga je većina stanovništva, nije izazvao veliki strah, ali s obzirom na jačinu, nije prošao nezamijećen", kazao je seizmolog Krešimir Kuk.

Još jedno podrhtavanje tla osjetilo se jutros oko šest sati u Đakovu, a noćas se treslo i oko Metkovića, piše Radio Đakovo.

Potres u Slavoniji nije prouzročio materijalnu štetu. Centar 112 zabilježio je pozive građana Đakovštine o podrhtavanju tla, a nekoliko njih čulo je i eksploziju.