Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhovni sud odlučio

Slavici će se za kornatsku tragediju suditi u Šibeniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Šibeniku mjerodavan je za suđenje protiv bivšeg županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice optuženog da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti u akciji gašenja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza pretprošle godine kada je život izgubilo 12 vatrogasaca.

To je odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske, a medijima ju je danas potvrdio glasnogovornik šibenskog Županijskog suda Branko Ivić koji je kao istražni sudac i vodio istragu o kornatskoj tragediji. Sudac Ivić je kazao kako je tom odlukom Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio žalbeni prijedlog za prenošenje mjesta nadležnosti iz Šibenika u neki drugi grad, a koji je Slavičin odvjetnik Čedo Prodanović podnio sredinom prosinca prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klarić svjedočio: 'Pomoć nije dolazila' 'Slavica se ponašao poput Staljina' Slika nije dostupna Optužnica na 60 stranica Počinje suđenje Draženu Slavici

Prodanović je, naime, zatražio da se suđenje održi u drugom gradu zbog atmosfere pritiska i činjenice da su mnogi u Šibeniku pogođeni kornatskom tragedijom što bi moglo utjecati na suce i samo suđenje u slučaju optuženog Slavice.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda navodi se pak kako nema razloga da se sumnja u objektivnost sudaca te da će na njihovu neovisnost utjecati napisi u medijima ili mijenje javnosti. Također se navodi kako bi premještanje suđenja u neki drugi grad i pozivanje više od stotinu svjedoka samo nepotrebno povisilo troškove suđenja, kazao je Ivić.

Slavičin odvjetnik Čedo Prodanović danas nije mogao komentirati odluku Vrhovnog suda, a budući da ništa službeno nije dobio nije ni znao da je odluka donesena. Potvrdio je samo da je riječ o konačnoj odluci te da se na nju ne može žaliti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene