Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizirajte prijevoz unaprijed

Nije važno ni što se pije ni što svira: Martinje se slavi diljem Hrvatske. Policija podsjeća na crne brojke i poziva na oprez

Nazdravljanje (Foto: Dnevnik.hr)
Nazdravljanje (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Krešimir Mišić (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Mišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Građanin Štef (Foto: Dnevnik.hr) Građanin Štef (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Blagoslov vina (Foto: Dnevnik.hr) Blagoslov vina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Svirači na Martinju (Foto: Dnevnik.hr) Svirači na Martinju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Ivan Gorički (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
U Hrvatskoj je u subotu počela proslava Martinja, pa sve policijske postaje pojačano nadziru promet i upozoravaju da se unaprijed organiziraju oni koji misle piti.

Od subote ujutro nije važno ni što se pije, ni što svira. Stoga je u vrijeme Martinja pametno ne voziti.

''Kazne su od 3000 do 20.000 i može biti propisana i kazna zatvora. Vozače koje zateknemo s onim najvećim koncentracijama alkohola, privest ćemo, odnosno uhititi'', kazao je Krešimir Mišić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke.

Statistika pokazuje da se u studenom i prosincu povećava broj prometnih nesreća i stradavanja pa će policija za Martinje i blagdane provoditi pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača. ''Prošle godine na Martinje imali smo 50 poginulih osoba u prometu, na današnji dan imamo ih 30'', istaknuo je crne brojke Mišić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna skandalozne izjave Saborski zastupnik tražio od šefa policije da progleda kroz prste pijanim vozačima, podržao ga i ministar

Povodom narodnog običaja krštenja mošta Martinja i očekivano povećanog broja alkoholiziranih sudionika u cestovnom prometu policija je najavila da će od petka do 12. studenog pojačano nadzirati vožnju pod utjecajem alkohola.

Vozače će nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Pritom će biti uspostavljeno više nadzornih punktova koji će se češće mijenjati.

Pročitajte i ovo Mato Kovačević, zamjenik načelnika I. policijske postaje (Foto: Dnevnik.hr) Može li ovo Martinje biti drugačije? Policija pojačava nadzor za vikend i upozoravaju vozače: "Moraju biti svjesni da niti jedan razlog ne opravdava vožnju pod utjecajem alkohola"

U nadzor prometa, najavila je policija, bit će uključen maksimalan broj policajaca službenika kao i raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Kao upozorenje vozačima da ne sjedaju pijani za volan mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati akcije tijekom Martinja kada je na vožnju pod utjecajem alkohola i droga kontrolirano 8456 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 729 vozača, a 11 vozača je odbilo alkotestiranje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene