Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, odlučio je da parking na cesti uz Bundek od danas stoji 120 kuna, što je skuplje i od Gornjeg grada gdje se dnevna karta naplaćuje 110 kuna.


Odlukom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića parking uz jezero Bundek od srijede će se naplaćivati 120 kuna dnevno i neće biti moguće platiti parking za sat ili dva

Vezani članci Ne odvajamo dovoljno otpada - 2 Reciklaža kao san: Loše brojke u odvajanju otpada mogle bi nas skupo koštati, ali sve se i dalje kreće - puževom brzinom Dječji autić parkiran u Dubrovniku Fotografija s dubrovačkog parkirališta postala hit na društvenim mrežama

Parking bi se trebao naplaćivati od danas, međutim u Zagrebparkingu su nam rekli da će njihovi djelatnici prvih nekoliko dana dijeliti upozorenja koja će stavljati na parkirane automobile, a s naplatom započinju u srijedu.

Prema Bandićevoj odluci, područje omeđeno Mostom slobode na zapadu, Mostom mladosti na istoku, Ulicom Damira Tomljanovića – Gavrana na jugu i Savskim nasipom na sjeveru, postaje zona I.2 (crvena) u kojoj se izdaje isključivo dnevna parkirna karta po cijeni od 120 kuna i vrijedi 24 sata od izdavanja. 

Takvu kartu građani mogu kupiti samo na blagajnama Zagrebparkinga u Vukovarskoj i Šubićevoj ulici ili će im je izdati djelatnik Zagrebparkinga na samom parkiralištu. Riječ je, zapravo, o "dnevnoj karti", kako se već neko vrijeme tepa kazni za neplaćeni parking, klasičnoj uplatnici koju djelatnik Zagrebparkinga zatakne ispod brisača automobila. 

U toj gradskoj tvrtki kažu da se zaustavljanje od petnaestak minuta neće naplaćivati, čime izlaze u susret onima koji moraju nešto istovariti na cesti uz Bundek. Predlažu da potom vozači svoj automobil ostave na parkingu iza zgrade Ine, gdje se također plaća samo dnevna karta, no ona iznosi svega pet kuna radnim danima, dok se vikendom ne naplaćuje. 

Inače, ovakav tip naplate koristi se još samo na području Gornjeg grada, gdje se također može kupiti samo dnevna karta, ali ona iznosi 110 kuna, odnosno deset kuna manje nego ova na Bundeku.