Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planovi za parlamentarne izbore

Škoro: "Ako dobijemo 76 glasova, nema suradnje s drugim strankama. Ne dobijemo li, postoji opcija ponavljanja izbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Škoro nakon poraza na predsjedničkim izborima najavio je izlazak na parlamentarne, a sada objašnjava kako na političkoj sceni želi što je moguće kvalitetnije oformiti treću opciju.

"Hrvatsko društvo u politici treba nove ljude, svježe ideje, autentičnost i nepotkupljivost. Želim otvoriti prostor nekompromitiranim ljudima koji će raditi na dobrobit naroda i pritom pazim da ne ponovim neke greške koje su mi se kao političaru početniku dogodile jer se nisam dovoljno dobro pripremio", kazao je Škoru u intervjuu za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Upitan na čiju podršku računa te koga vidi na svojim izbornim listama, Škoro kaže kako će "otpasti samo oni koji budu solirali ili se prema partnerima i biračima odnosili na pogrešan način".

"Na izbore pod mojim zaštitnim znakom"

"U političkom smislu trebamo napraviti 'kišobran' pod kojim bismo se okupili i pritom zadovoljiti izborna pravila jer ne može Miroslav Škoro biti nositelj lista u svih jedanaest izbornih jedinica. Jasno je da za formiranje novog političkog brenda nemamo dovoljno vremena pa mislim kako je najbolje rješenje da ostanemo pokret i da na izbore izađemo pod mojim zaštitnim znakom. Treba naći pravu mjeru, kompromis između činjenice da su me određene stranke podržale i dale svoj doprinos te zaslužuju da se zadovolje i neke njihove ambicije, a s druge strane, ne treba zaboraviti da sam od tih 24,5 posto glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora nešto osvojio i ja osobno, na svoje ime", poručuje.

Kaže da trenutačno ne razmišlja o koalicijama te se o tehničkim stvarima može razgovarati tek kad se ostvari neki rezultat. Upitan isključuje li mogućnost koaliranja s SDP-om ili HDZ-om, Škoro odgovara kako ne može zamisliti suradnju sa strankom čiji saborski zastupnik kaže da 1945. posao nije odrađen do kraja ili čiji koalicijski partner izjavi da UDBA očito nije ubila dovoljno ljudi.

"Kad takve izjave prođu bez posljedica, jasno je da se ta opcija nije u stanju odreći svog protucivilizacijskog totalitarnog nasljeđa", kaže Škoro.

"Dobijemo li 76 mandata, nema nikakve suradnje"

Za sve hrvatske nedaće Škoro krivi dvije najveće stranke sa svojim satelitima.

"One su upravljale državom, njihove su zasluge za ono dobro, ali i krivica za sve loše. Ja sam prije drugog kruga predsjedničkih izbora pokazao da nisam tu da bih nekome pomagao da ostane na poziciji, nego želim voditi autentičnu politiku. Dobijemo li mi 76 mandata, ni o kakvoj suradnji ni s kime neću razgovarati. Ne dobijemo li, postoji i opcija ponavljanja izbora. Trošak je za građane nešto veći, ali dugoročno puno manji od cijene neprincipijelne koalicije i loše vlasti", poručio je Škoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene