Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je obilježen dan bez maltretiranja za djetinjstvo bez ožiljka.


Osnovna škola Zapruđe u Zagrebu ugostila je brojne osobe iz javnoga života koje su došle podržati ovu hvale vrijednu kampanju. Većina škola danas je jedan školski sat izdvojila za razgovor o nasilju među djecom i mladima. Učenici su prisegnuli da će se boriti protiv maltretiranja u školama, a poznati su ukazali koliko je važno da nasilje prijave odmah, jer je to najbolja borba protiv njega.

Vezani članci Nadstrešnica ispod nadvožnjaka - 4 U Novom Zagrebu postavili nadstrešnicu ispod nadvožnjaka, neki tvrde da su za to imali dobar razlog Gorio stan (Foto/Arhiva: Borna Filic/PIXSELL) Drama u Zapruđu: Zapalila se deka u stanu, vatrogasci spriječili širenje požara

Zagrebačku školu posjetio je i pjevač Mladen Bodalec. 'Ne znam jel možda sve te kompjuterske igrice utječu na ponašanje djece', zapitao se.

Djeca uzimaju zakon u svoje ruke

Djevojčice i dječaci susreću se s različitim vrstama nasilja. Svako od njih jednako boli. 'Mene nisu puno maltretirali, ali znali su me dečki šlatati po hodniku pa sam im ja vraćala pogledom i istom mjerom, mada mislim da to nije način', rekla je Marija Borić. I upravo zbog toga djeca ponekad uzimaju zakon u svoje ruke.

Kampanja 'Stop maltretirnaju' samo je karika u lancu borbe protiv nasilja. Za konkretnije rezultate trebali bi pomoći i drugi. 'Oko skole iš u skoli bi trebali biti policajci da kontroliraju situaciju', smatra Tony Cetinski.  Tako je prvi službeni dan bez maltretiranja pokrenuo buđenje svijesti svakog pojednica. Ne budite pasivni promatrač jer i tako postajete krivac za nanesene ožiljke.