Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA NAJAVILA PRIJAVE

Skandal na proslavi u Kninu: Skejina skupina opet provocirala - orilo se "Za dom spremni", u publici se dizale desnice

Bivši ratni zapovjednik Marko Skejo ponovno je na proslavi obljetnice Oluje privlačio pažnju na sebe i svoje pristaše neprimjerenim ponašanjem. Nešto nakon 15 sati šibensko-kninska policija potvrdila je da će protiv ukupno 15 osoba podnijeti optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda.

U Kninu su ispred spomenika hrvatske pobjede Oluja '95 poredali su se ljudi odjeveni u crne majice s oznakama HOS-a, a među njima je bio i Marko Skejo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 4. i 5. kolovoza Predstavljen program obilježavanja Oluje u Kninu, objavili i epidemološke mjere Slika nije dostupna Koalicijski partner u Vladi Milorad Pupovac odgovorio hoće li doći na obilježavanje 25 godina 'Oluje' u Kninu

Nije prošlo dugo, a Kninom se triput zaorio ustaški pozdrav koji su koristile i postrojbe HOS-a u Domovinskom ratu.

Okupljene i postrojene jedan je čovjek pozvao da pozdrave "pokličom pod kojim su umirali HOS-ovci i naši hrvatski branitelji. Njima u slavu i svima onima koji su kroz povijest poginuli za našu domovinu Hrvatsku ja vas pozivam da ih pozdravimo: Bog i Hrvati – Za dom", povikao je stariji muškarac, dok su mu okupljeni iz sveg glasa odgovarali: Spremni!

Među okupljenima bilo je i onih koji su pozdrav popratili i podizanjem ruke.

Video sramotnih scena iz Knina objavila je Slobodna Dalmacija, a možete ga pogledati >>OVDJE

Inače, policija cijelog dana motri situaciju u Kninu kako ne bi došlo do incidenta, a zabranjeno je nošenje traparanata uvredljivog sadržaja. Objavili su i što će se kažnjavati, a okupljanje su snimali.

Kontaktirali smo šibensko-kninsku policiju koja nam je prvotno samo kratko kazala da postupaju po dojavama o incidentima.

Policija: "Protiv 15 osoba bit će podnesen optužni prijedlog"

Nešto nakon 15 sati iz PU šibensko-kninske priopćili su kako je provedeno kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja", svojim ponašanjem "ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira".

"Radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja", navodi se u priopćenju te dodaje da će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene