Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajac osumnjičen za krađu i prodaju oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da je iz oružarnice Policijske postaje u Zaprešiću lani ukrao 25 kratkih strojnica "ero" te ih za 200 eura po komadu prodao nepoznatim osobama iz kriminalnog podzemlja, policija je uhitila 35-godišnjeg policajca iz Zaprešića koji je nakon saslušanja kod istražne sutkinje pušten da se brani sa slobode.

Osim osumnjičenog policajca, koji je u zaprešićkoj postaji bio zadužen za naoružanje i opremu, uhićen je i 36-godišnjak koji je od njega za 5000 eura kupio strojnice i onda ih preprodao. Policija je otkrila i dvojicu kupaca oružja, od kojih je jedan kupio 20, a drugi 5 strojnica.

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Sanja Martić Biočina - 4 Za Dnevnik Nove TV Liječnica o slučaju napuštene bebe: "To je učinjeno pod tim nabojem..." Požar u kući, ilustracija Intervencija u tijeku Gori kuća kod Zaprešića: "Vatra ju je cijelu zahvatila"

Kod jednog od osumnjičenih kupaca pronađene su dvije strojnice s kojih su izbrisani tvornički brojevi.

Pošto su saslušani na zagrebačkom Županijskom sudu, svi su pušteni da se brane sa slobode. Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni policajac, otac četvero djece, priznao djelo, opravdavajući se teškim materijalnim stanjem.

Strojnice "ero" inače su vrlo tražene u podzemlju i često se rabe za mafijaške likvidacije. Tako su, primjerice, poslužile u likvidacijama bankara Ibrahima Dedića i Željka Šobota iz zagrebačkog podzemlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene