Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal na suđenju: Sudac zabunom pročitao tajni iskaz Getoš Magdić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Željko Horvatović zabunom je pročitao iskaz Gordane Getoš Magdić s oznakom tajnosti tijekom svjedočenja zamjenika županijskog državnog odvjetnika Željka Krpana.

U iskazu stoji kako je Getoš Magdić na ispitivanju jedan od policajaca vukao za kosu i udarao, no kako ne zna koji jer ih je u sobi bilo više. U tajnom iskazu stoji i kako je nisu puštali na toalet pa se i pomokrila. Zbog čitanja tajnog iskaza reagirao je njezin branitelj, nakon čega je sudac prekinuo s čitanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fabera policajci spriječili da priđe Getoš-Magdić, ona navodno počela štrajk glađu Slika nije dostupna Sudac izrekao kaznu odvjetniku Gordane Getoš Magdić

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Krpan, koji je nazočio ispitivanju osumnjičenih u osječko-baranjskoj
policiji u listopadu 2006., rekao je da su Gordanu Getoš Magdić naizmjenično ispitivala dvojica policijskih službenika te da su inzistirali na detaljima. 

Rekao je da mu nije poznato kada je optužena došla u policijsku postaju, te da je tijekom ispitivanja, koje je trajalo od 17 sati do iza ponoći, bilo pauza, ali da mu nije poznato što se za to vrijeme događalo jer je razgovarao s odvjetništvom.

Kazao je da ni jedan od policajaca ispitivača prema osumnjičenoj nije primijenio silu za vrijeme ispitivanja.

"Ona je bila u stresnom stanju, glas joj je bio drhtav, pojedine rečenice isprekidane, zastajkivala je po nekoliko sekundi i gestikulirala rukama kako bi lakše izgovorila riječ, a ponekad je i uzdisala, pa bi joj branitelj rekao da diše duboko", kazao je Krpan, dodavši kako je osumnjičena odgovarala na pitanja te da su njezine rečenice imale smisao.

Osumnjičenica i njezina obrana su u nekoliko navrata intervenirali kada zapisnik nije bio dobro pogođen, nakon čega bi taj dio bio izmijenjen, a na kraju su oboje potpisali zapisnik, rekao je svjedok.

Kazao je da je tadašnji načelnik osječko-baranjske policije Vladimir Faber u prostoriju za ispitivanje ušao jednom te da je tada pitao je li sve u redu i imaju li sve što je potrebno te da je potom osumnjičenoj rekao da je kontaktirao s njezinom obitelji i da je sve u redu.

Ispitivanje četvrtooptuženog Sivića trajalo je također više sati, do duboko u noć, posvjedočio je Krpan, ustvrdivši kako je ispitivanje dugo trajalo jer su bile češće pauze zbog osumnjičenikova zdravstvenog stanja. Na upit suca rekao je da ni prema Siviću nije bila primjenjena ni prijetnja ni sila.

Prije suđenja članovi udruge Nezavisni dragovoljci hrvatske predali su Glavašu 10.000 potpisa potpore koje su prikupljali dok se on nalazio u pritvoru. Glavaš im je rekao da to nije samo borba za njegovu slobodu već i borba za čistoću Domovinskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene