Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Pantovčaku

Sjednica VNS-a trajala tri sata, jedva dogovorili dnevni red

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vili Weiss održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj se okupio sam državni vrh.

Sjednicu je prije desetak dana zatražio predsjednik Ivo Josipović zbog optužbi Slavka Linića na račun ravnatelja policije Olivera Grbića i ministra MUP-a Tomislava Karamarka, ali i izjava Damira Polančeca da je Grbić predložio hadezeovcima da pišu anonimne kaznene prijave protiv članova oporbe.

Sjednica je trajala oko tri sata, a po završetku, kao što je i najavljeno, nije bilo izjava sudionika nego će zaključke objaviti u priopćenju.

Na Pantovčak su stigli samo članovi VNS-a, a osim predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor, na sjednici su, između ostalih, i ministar obrane Davor Božinović, ministar MUP-a Tomislav Karamarko, ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, predsjednik Sabora Luka Bebić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Drago Lovrić.

Iako se do zadnjeg trenutka nisu mogli usuglasiti što će biti središnja tema današnjeg razgovora, dnevni red je ipak donesen. Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor smatrala je da bi se sjednica trebala posvetiti zaštiti institucija pravne države u njihovu radu, dok je predsjednik Josipović smatrao kako bi glavna tema razgovora trebala biti osiguranje neovisnosti rada pravosuđa, policije i DORH-a te zaštita ljudskih prava.

Na sjednici se, kako je najavljeno, nisu pojavili Oliver Grbić ni predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene