Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjednica Vlade u Zaprešiću, dogovoreno subvencioniranje mladih znanstvenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Gradskog vijeća i gradonačelnik Velike Gorice Vesna Škare Ožbolt i Tonino Picula u današnjem su priopćenju Vladi zamjerili što je sjednicu u Zagrebačkoj županiji održala u Zaprešiću, a ne u najvećem gradu te županije Velikoj Gorici.

"Velika Gorica, u kojoj živi trećina njenog stanovništva, ne samo da je najveći i najrazvijeniji grad nego i faktičko središte Zagrebačke županije. Štoviše, velikogoričko gospodarstvo godišnje stvara oko 1,3 milijarde kuna, ili oko 38 posto dodane vrijednosti u Zagrebačkoj županiji. Sve to nije bio dovoljan razlog Vladi pa je ovoga puta, na žalost podlegla politikantskim razlozima određujući da se sjednica ne
održi u Velikoj Gorici samo zato jer u njoj na vlasti nije HDZ",
navode Škare Ožbolt i Picula.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Dodaju da bi Vlada, da je došla u Veliku Goricu morala objasniti i zašto je devet mjeseci opstruirala i usporavala izgradnju autoceste Zagreb-Velika Gorica.

Velikogorički čelnici također navode da su dobili poziv da se Vladi pridruže poslije sjednice na ručku, a uz zahvalu za poziv "ljubazno otklanjaju mogućnost da ih se u ovoj prigodi časti s mrvicama s Vladine trpeze".

Vesna Škare Ožbolt i Tonino Picula u priopćenju Vladi zamjeraju što nisu bili pozvani na pripremne sastanke u Vladu prije same sjednice, što bi im omogućilo da na dnevnom redu današnje Vladine sjednice budu i prijedlozi za izgradnju iznimno važne i potrebne komunalne infrastrukture na području Velike Gorice, a ne samo oni koje je "po
diskrecijskom pravu 'propustio' ministar financija Ivan Šuker, inače predsjednik oporbenog HDZ-a u Velikoj Gorici (...)".

Odbijajući prigovore velikogoričkih čelnika, glasnogovornik Vlade Ratko Maček ističe da je Vlada održala sjednicu u Zaprešiću kao najmlađem gradu Zagrebačke županije, gradu koji ima dobre gospodarske pokazatelje i brz gospodarski razvoj.

Potpuno je svejedno da li je sjednica u Zaprešiću, ili Velikoj
Gorici, Ivanić Gradu ili Vrbovcu, kazao je Maček, podsjećajući da Zagrebačka županija nema formalno sjedište, te da je održavanje sjednice dogovarano i sa županom.

Vlada ima raspored prema kojemu se održavaju sjednice izvan Zagreba, kaže Maček, podsjećajući da je Vlada do sada održala sjednice u 20 županija, a sa sjednicom u Virovitici tijekom svibnja obići će sve hrvatske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene