Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić najavio je da će se sjednica Predsjedništva održati u 18 sati, a raspravljat će se o mogućnosti isključenja Petir iz stranke jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom.


Predsjedništvo HSS-a danas će na sjednici uz analizu lokalnih izbora donijeti odluku o rješavanju statusa petero suspendiranih članova, među kojima i zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir.

Vezani članci Slika nije dostupna Marijana Petir u prvom televizijskom intervjuu nakon izbacivanja iz HSS-a Slika nije dostupna Marijana Petir: Predsjedništvo HSS-a radi za Krešu Beljaka

Glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić najavio je da će se sjednica Predsjedništva održati u 18 sati, a raspravljat će se o mogućnosti isključenja Petir iz stranke jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom. Uz rješavanje slučaja Petir Predsjedništvo će donijeti odluku i o sudbini također suspendiranih Marijane Fabić-Rusak, Momira Karina, Tomislava Katanovića i Damira Lukača.

O sjednici su obaviješteni svi suspendirani članovi stranke, no Petir sigurno na njoj neće sudjelovati. Kao članica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Izraelom danas boravi u Knessetu, a potom će sa svojim kolegama biti primljena i kod izraelskog predsjednika Reuvena Rivlina. Petir se u Izraelu nalazi od 4. lipnja.

U vrijeme trajanja sjednice Predsjedništva najavljen je prosvjed u znak potpore europarlamentarki Petir. Iz HSS-a odbacuju informacije da iza organizacije prosvjeda stoji sisački ogranak stranke jer poziv na prosvjed nije stigao sa službene HSS-ove e-mail adrese.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju