Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kći ga optužila za nasilje

Požeško-slavonski HDZ ekspresno izbacio Krizmanića: "Prihvatili smo njegovu odluku i brisan je iz stranke"

Željko Glavić i Igor Krizmanić (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Glavić i Igor Krizmanić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Požeško-slavonski HDZ ekspresno je sazvao sjednicu na kojoj je odlučeno da se Igor Krizmanić briše iz članstva. Krizmanića je kći optužila za obiteljsko nasilje od prije 15-tak godina.

Na županijskom odboru HDZ-a Požeško-slavonske županije donesena je odluka o brisanju iz članstva Igora Krizmanića, dosadašnjeg potpredsjednika požeškog Gradskog vijeća. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna optužila ga kći Preokret: Javio nam se posinak HDZ-ovca iz Požege, tvrdi da je priča o zlostavljanju - laž

"Večeras smo raspravili situaciju oko prijave za obiteljsko nasilje našeg člana Igora Krizmanića. Obzirom da je on sam podnio ostavku na sve stranačke dužnosti, izašao iz Gradskog vijeća, ŽO je prihvatio tu njegovu odluku i što se tiče statusa u stranci, brisan je iz stranke. Dakle, dragovoljno je sam izašao iz HDZ-a", rekao je Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Na pitanje je li Krizmanić sam izašao ili je izbačen, Glavić je rekao da je jutros od Krizmanića zatražio "da taj svoj slučaj rješava izvan stranke, da napusti stranku i da legitimnim pravnim putem dokazuje da li je to kleveta ili nešto drugo" te dodao da je Krizmanić to prihvatio.

Ne žele novi "obrazac Tomašević"

HDZ očito ne želi da im se ponovi obrazac Tomašević, slučaj obiteljskog nasilja požeško-slavonskog župana koji je poprilično uzdrmao stranku.

Krizmanić, dosadašnji potpredsjednik Gradskog vijeća Požege, isprva je zamrznuo sve stranačke dužnosti, a o slučaju se oglasio i predsjednik stranke Andrej Plenković rekavši da se tako šalje poruka da HDZ ne tolerira nasilje.

Svojevrsni preokret u slučaju izazvao je istup Krizmanićevog posinka, Davida Lojbera, koji je za DNEVNIK.hr ustvrdio da tvrdnje njegove polusestre nisu istinite.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene