Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne ide u zatvor

Sjećate li se šamana Hodaka? Proglašen je krivim.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Hodak proglašen je krivim za držanje i pripremanje kompota od bunike od kojeg je preminuo njegov prvi susjed Ratko Barić.

Općinski sud u Ogulinu Luku Hodaka proglasio je krivim i nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora uz rok kušnje od pet godina. Sutkinja Mima Mrvoš objasnila je jučer u sudnici kako je Hodak lakomisleno smatrao da neće biti štetnih posljedica.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

>> Hodak pušten sa psihijatrije, Barić pokopan

>> Na psihijatriju prebačen i 'šaman' Luka Hodak, HDZ istražuje detalje

Optuženi Hodak izrazio je žaljenje, no nije priznao krivnju. Tragični događaj zbio se tijekom proslave Nove godine 2009. Tada je bivši načelnik općine Saborsko svakom sudioniku proslave dao je po dvije žlice kompota od bunike. Četvorica muškaraca doživjela su akutnu intoksikaciju, a Ratko Barić na mjestu je preminuo.

Hodak je za sebe tvrdio kako je indijanski šaman i iscjelitelj. Poznavatelji tehnike nekonvencionalne medicine pretpostavljali su da je okupljeno društvo kroz zajedničku seansu htjelo 'pročišćeno' ući u Novu godinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene