Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan uoči obilježavanja sjećanja na žrtve, u Vukovar pristižu ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta. Vukovarska mladost jutros je iz Grada poslala poruku mira.


Za njih su se borili, a vukovarska mladost jutros je zahvalila žrtvama. Svijeću je došao zapaliti i Matej, koji Uči o ratu, ali i moli za mir te da se takvo što više nikad nigdje ne ponovi. Mir Vukovaru poželjela su djeca iz cijele Domovine, a na dječje poruke nisu ostali ravnodušni ni stariji.

Vezani članci Slika nije dostupna U sjećanje na Vukovar osvijetljena Vukovarska ulica Slika nije dostupna Zapaljene svijeće u dvorištu Opće bolnice Vukovar

>> U Vukovar se vratilo 56.9 posto stanovnika

Tisuće pisama potpore stiglo je jutros vukovarskim mališanima iz Splita, Zagreba i Rijeke. 'Svaka žrtva Vukovara učinjena je za vašu budućnost! Vjerujte mi, mi smo ponosni na tu svoju budućnost', istaknuo je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. Budućnost grada 'brusi' se iz dana u dan, a Vukovar se obnavlja i gradi. No, zgrade rastu, kaže Sabo, brže od stope zaposlenosti.

Više od 300 motociklista, hrvatskih branitelja, iz cijele Hrvatske poklonilo se danas svojim suborcima, a nekadašnje vojničke odore, danas su zamijenili motorima. 'Svake godine je isto, suza je uvijek u oku. Čovjek dođe ovdje da se pomoli, zapita, razmisli pa se nakon toga vraća kući', rekao nam je Đani Radovanović, organizator moto-maratona. Do Vukovara su putovali tri dana, od Prevlake do Dunava, odnosno cijelu Hrvatsku, baš kao što će i sutra u Koloni sjećanja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju