Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kum joj je Stjepan Mesić

Sisak: U novoopremljenoj bolnici rođena prva beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Mesić je odustao od godišnjeg odmora u državnoj rezidenciji na Hvaru koji treba platiti. Prije mora, posjetio je prvo dijete rođeno u obnovljenoj sisačkoj općoj bolnici 'Dr. Ivo Pedišić'.

Marko Marušić prvo je dijete rođeno u novoopremljenoj sisačkoj bolnici. Smješteni su u sobi kuma Stjepana Mesića, koji je u posjet stigao uz pune ruke poklona. 'Jako smo uzbuđeni i ne možemo vjerovati, hvala svima na svemu. Nismo to očekivali', rekla je majka Milana Maruš.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca"

Marko je rođen 29. srpnja, bio je težak gotovo 3 600 grama, a dugačak 48 cm. Majci Mileni ovo nije prvo dijete. 'Obzirom da je već imala dva carska reza kod prethodnih poroda, odlučili smo da ćemo isto porod završiti carskim rezom, što je uobičajeno', rekao je liječnik Nenad Krvavica.

Kumstvo nije strano bivšem predsjedniku Mesiću. Do sada je bio kum više od deset puta i na to je ponosan. U novoopremljenoj bolnici trenutačno leži 10 žena, a do sada je rodilo njih šest. Sobe s imenima dobili su svi kumovi koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji 'Kumovi za rodilište'.

'Ovdje se u par dana rodilo već petero djece. Očekujemo da će ovi uvjeti doprinijeti što većem broju djece da se rode', rekla je Marina Loverić Merzel, županica sisačko-moslavačka. Nova oprema i obnova bolnice vrijedni su 45 milijuna kuna, a sve je dovršeno za godinu i pol.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene