Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neistinito prikazivala podatke o plaći

Sisačko-moslavačka županica u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici utvrdilo sukob interesa sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić-Merzel, budući da je od 2005. neistinito prikazivala podatke o visini plaće u imovinskoj kartici, te joj je odredilo i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Naime, županica Marina Lovrić-Merzel je umjesto 19 tisuća kuna, kolika joj je bila neto plaća, u imovinskoj kartici godinama prijavljivala oko 14 tisuća. Svoju će odluku saborsko Povjerenstvo javno objaviti u nekom od lokalnih glasila u Sisačko-moslavačkoj županiji na trošak dužnosnice, koju je za sukob interesa Povjerenstvu prijavio čelnik HDZ-a u toj županiji Ivan Šantek. Članovi saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Vlaho Bogišić i Krunoslav Markovinović izrazili su zaprepaštenje visinom plaće sisačko-moslavačke županije, ali i dugogodišnjim neistinitim prikazivanjem toga iznosa gdje mjesečna razlika stvarnog i deklarativnog iznosi gotovo šest tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Kunst čist

Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan najavio je da će za 40 načelnika općina i gradonačelnika zatražiti obustavu isplate plaća i naknada dok ne dostave svoje imovinske podatke, budući da to nisu učinili niti nakon ponovljenih poziva i upozorenja Povjerenstva te drugih sankcija. Povjerenstvo je također utvrdilo kako saborski zastupnik Boris Kunst nije u sukobu interesa, kao što je to bilo navedeno u anonimnoj prijavi prema kojoj u imovinsku karticu nije prijavio vlasništvo kuće u Remetama i stan.

Kunst je, doduše, u zemljišnim knjigama upisan kao vlasnik, ali dostavio je dokumente koji to opovrgavaju jer je tu imovinu prodao, rekao je Kačan, dodavši kako je stan u kojem Kunst živi, njegova supruga dobila na korištenje od Grada Zagreba kao dugogodišnja gradska zaposlenica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene