Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisački sudac kažnjen 6-mjesečnim oduzimanjem trećine plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je oduzimanjem trećine plaće u narednih šest mjeseci kaznilo suca i bivšeg predsjednika Županijskog suda u Sisku Danka Kovača, zbog neurednog obavljanja te nanošenja štete ugledu i časti sudačke dužnosti.

Stegovni postupak protiv Kovača pokrenut je zbog kašnjenja u izradi nekih presuda te incidenta s kolegama kojima je tvrdio da je snimao neke razgovore, da bi se kasnije uspostavilo da to nije istina.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Porast za četiri posto Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

"Na taj je način Kovač nanio štetu ugledu sudačke dužnosti i kažnjen je najtežom novčanom kaznom", kazao je Hini tajnik DSV-a Bojan Bugarin. Jedina teža kazna koju DSV može izreći je razrješenje sudačke dužnosti.

Kovač je u javnosti postao poznat kada su ga trojica novinara 2002. optužila da ih je, zbog straha od "curenja" informacija s ročišta vezanog uz slučaj ratnog zločina u Sisku, zatočio u sudskoj zgradi i spis naknadno proglasio tajnim. Kovačeve postupke osudilo je i tadašnje vodstvo Udruge hrvatskih sudaca.

Pred DSV-om se ranije pojavio i u ulozi "tužitelja", kada je 2005. zatražio razrješenje suca i predsjednika Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića, optuženog za primanje mita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene