Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dobrom putu

VOJNA PREVLAST U SIRIJI Vraćen velik dio teritorija pod opsadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska i njezini saveznici povratili su kontrolu nad cijeliim okrugom Ramusahom u gradu Alepu, izvijestili su promatrači i provladini mediji u četvrtak.

Ako nastave napredovati, sirijske snage će vratiti kontrolu nad gotovo svim područjima koja su pobunjenici osvojili prošli mjesec, pojačati blokadu istočnog Alepa koji je pod kontrolom pobunjenika i olakšati pristup vojsci na zapadna područja pod kontrolom vade na jugu grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Borba za Alep našla se u središtu napora vojske predsjednika Bašara al Asada, kojoj pružaju potporu šijitske milicije iz Iraka i Libanona, Iranska revolucionarna garda i ruske zračne snage, te sunitskih pobunjenika koji žele svrgnuti Asada s vlasti.

Početkom kolovoza pobunjenici su ušli u južni dio Alepa i preuzeli kontrolu nad okrugom Ramusah i zauzeli stambenu četvrt i zapadno od nje kompleks vojnih koledža.

Međutim, vojska i njezini saveznici u četvrtak su "uspjeli povratiti kontrolu nad cijelim okrugom Ramousah", priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U petogodišnjem ratu u Siriji ubijene su stotine tisuća ljudi a raseljeno je 11 milijuna, pola predratnog stanovništva te države. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene