Sirijska vojska i njezini saveznici povratili kontrolu nad Ramousahom u Alepu (Foto: AFP)
Sirijska vojska i njezini saveznici povratili kontrolu nad Ramousahom u Alepu (Foto: AFP)

Sirijska vojska i njezini saveznici povratili su kontrolu nad cijeliim okrugom Ramusahom u gradu Alepu, izvijestili su promatrači i provladini mediji u četvrtak.


Ako nastave napredovati, sirijske snage će vratiti kontrolu nad gotovo svim područjima koja su pobunjenici osvojili prošli mjesec, pojačati blokadu istočnog Alepa koji je pod kontrolom pobunjenika i olakšati pristup vojsci na zapadna područja pod kontrolom vade na jugu grada.

Borba za Alep našla se u središtu napora vojske predsjednika Bašara al Asada, kojoj pružaju potporu šijitske milicije iz Iraka i Libanona, Iranska revolucionarna garda i ruske zračne snage, te sunitskih pobunjenika koji žele svrgnuti Asada s vlasti.

Početkom kolovoza pobunjenici su ušli u južni dio Alepa i preuzeli kontrolu nad okrugom Ramusah i zauzeli stambenu četvrt i zapadno od nje kompleks vojnih koledža.

Međutim, vojska i njezini saveznici u četvrtak su "uspjeli povratiti kontrolu nad cijelim okrugom Ramousah", priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U petogodišnjem ratu u Siriji ubijene su stotine tisuća ljudi a raseljeno je 11 milijuna, pola predratnog stanovništva te države. (Hina)