Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U napadima džihadista Islamske države nestalo je oko 300 civila. Pretpostavlja se da su oteti i ne zna se gdje se nalaze. ISIS je objavio kako je usmrćeno 175 ljudi.


Pretpostavlja se da je više od 300 civila, koji su nestali na području sirijskog grada Damaska, oteto od strane boraca samoproglašene Islamske države nakon napada na obližnju elektranu.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Nikada nisam čuo da se u povijesti govori o dobrom ratu... Svi ratovi su ružni'' Slika nije dostupna ''Raseljavanja i patnje neće prestati, već će se ponoviti drugdje''

Sirijska državna agencija objavila je informaciju da je među otetima velik broj radnika cementare ali i  izvođači radova iz al-Badia koji su radili u cementari koja se nalazi u pokrajini Dumeir.

Prema posljednjim informacijama koje su stigle od strane sirijske vlade, borci Islamske države tvrde da su 'masakrirali 175 od 300-tinjak radnika' cementare otetih u ponedjeljak, objavio je Daily Mail.

'Nismo bili u mogućnosti doći do naših članova obitelji od podneva u ponedjeljak nakon napada ISIS-a na tvornicu', rekao je jedan stanovnik grada na tiskovnoj agenciji AFP-a te dodao kako nemaju nikakvih informacija o tome gdje se nestali nalaze.

Administrator tvornice već je ranije objavio je kako je broj nestalih radnika 250, te je dodao da je tvrtka ne zna ništa o svojim radnicima od napada koji se dogodio u ponedjeljak.

U posljednjih nekoliko dana, na tom su području izbili žestoki sukobi između Izida i vladinih snaga. Džihadisti su navodno tražili preuzimanje i kontrolu nad obližnjom zrakoplovnom bazom u Dumeiru kao i preuzimanje elektrane, no mjesta su uspješno obranjena, piše The Independent.