Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodano blago

Sinjski alkari zlato poslali u Austriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinjski alkari danas su u Viteškom alkarskom društvu pakirali oko 170 kilograma svoga zlata i srebra.

Blago će avionom na put u Beč jer je za tri milijuna i 300 tisuća kuna prodano austrijskoj tvrtki Rauch koja se bavi numizmatičkim novcem. Sinjani su imali više ponuđača, no Austrijanci su dali najbolju cijenu. Alkari ističu kako nije riječ o zlatnicima i srebrenjacima povijesnog značaja za Alku, već o onima koje su kupovali prije 30 godina kako bi novac društva sačuvao vrijednost. Sada prodaju jer im treba novca za dovršenje Alkarskih dvora. Prodano blago tek je dio zlata koje alkari posjeduju.

Pročitajte i ovo Zlato Informer Odlična zaštita od inflacije i krize? Jedna investicija jako privlači građane, stručnjaci imaju nekoliko savjeta Saša Ivanović Nekoliko savjeta U što je bolje ulagati: Srebra ima 19 puta više od zlata, ali veći mu je i PDV

'Upravno odbor Viteškog alkarskog društva je na svojoj zadnjoj sjednici donio odluku o najpovoljnijem ponuđaču. To je firm iz Beča,Rauch, kojoj ćemo u tijeku sljedećeg tjedna isporučiti zlato i srebro. Radi se o 152, 5 kila srebra i 18,5 kila zlata', rekao je Ante Delić, tajnik Viteškog alkarskog društva:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene