Mimohod alkara, Sinj (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Mimohod alkara, Sinj (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na desetoj međunarodnoj konferenciji "Sigurnost gradova 2018.", održanoj u Splitu, četvrtu godinu zaredom najsigurnijim je gradom u Hrvatskoj proglašen Sinj.


Ove su se godine iza Sinja plasirali Đakovo i Požega, priopćeno je u četvrtak u Splitu, kada su predstavnicima tih gradova i predana priznanja.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović odgovorio Plenkoviću: ''Laž je riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular. To je naš masovni komunikator, pitomac komunistički donio'' Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 3 Izgradili vile s bazenima, no postoji jedan problem - nema vodovoda. Oni ulažu u turizam, a političari desetljećima samo obećavaju

Kako je obrazloženo, pri odabiru najsigurnijeg grada u Hrvatskoj u obzir su uzeta četiri kriterija: broj nasilnih kaznenih djela, broj imovinskih kaznenih djela, žrtve u prometu te zlouporaba opojnih droga.

Zamjenik sinjskog gradonačelnika Denis Glavan zahvaljujući na priznanju istaknuo je kako su Sinjani ponosni što je njihov grad četvrtu godinu u nizu najsigurniji u Hrvatskoj. "Za sigurnost grada jako je važna prevencija, a mi u Sinju dosta ulažemo u mlade, odnosno u kulturu i sport, tako da se oni nemaju niti vremena baviti stvarima koje nikomu nisu na čast", kazao je Glavan.

Na 10. međunarodnoj konferenciji "Sigurnost gradova 2018," prvi je put dodijeljena i nagrada za najbolji projekt prevencije na lokalnoj razini u regiji, a dobitnik tog priznanja je Kraljevo iz Srbije. U konkurenciji za područje Hrvatske priznaje za najbolji projekt prevencije u lokalnoj zajednici dobila je Vukovarsko-srijemska županija, a u uži izbor ušli su gradovi Split i Opatija.

Za dugogodišnje partnerstvo i potporu dosadašnjim konferencijama Sigurnost gradova posebne su zahvalnice dodijeljene Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS), Udruzi gradova te Platformi hrvatskih gradova i županija za smanjenje rizika od katastrofa. (Hina)