Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon Rajka Ostojića u ministarsku fotelju resora zdravlja sjest će Siniša Varga, dosadašnji ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.


Siniša Varga rođen je 24. kolovoza 1965. godine u Zagrebu. Specijalizirao je stomatološku protetiku, a trenutačno obavlja dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vezani članci Slika nije dostupna Siniša Varga: KBC Split ima dovoljan broj anesteziologa Slika nije dostupna Varga: Nacionalnim planom razvoja bolnica profunkcionirat će zdravstveni sustav

Varga je u Račanovoj Vladi od 2002. do 2004. bio pomoćnik ministra zdravstva za stručno-medicinske poslove, i sudjelovao je u mnogim aktivnostima na unaprjeđenju zdravstvene zaštite i zdravlja stanovništva.

Nakon položenog stručnog ispita, kao dragovoljac Domovinskog rata bio je član mobilnih kirurških ekipa pri Glavnom sanitetskom stožeru RH. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata.

Od 2000. do 2002. g. radio je kao konzultant Svjetske banke na projektu zdravstvene reforme u Republici Hrvatskoj, a u tom je razdoblju bio i pomoćnik ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava.

Jedan je od sudionika realizacije e-naručivanja. A u jeku pokretanja programa iznio je zanimljiv primjer. 'Moja punica došla je kod mene u bolnicu. Nije mogla realizirati običan pregled uha, nego je morala mene nazvati da ja interveniram preko ravnateljstva, zato što je dobila termin za devet mjeseci', ispričao je Varga u rujnu 2012.

Siniša Varga: Premijerova je ipak zadnja!

'Zdravstveni sustav Hrvatske je baziran na solidarnosti i javnoj dostupnosti i ova Vlada i ja osobno smo izrazito jako za to da se nastavi na takvom sustavu koji izričito kaže da bogati financiraju sustav zdravstva za siromašne slojeve i kvalitetna zdravstvena skrb stvarno mora biti dostupna svima', rekao je prilikom gostovanja u Dnevniku Nove TV u ožujku ove godine.

Sudjeluje u izobrazbi medicinskih sestara, zubnih tehničara, nemedicinskog osoblja te pripravnika i specijalizanata iz stomatološke protetike, oralne kirurgije, maksilofacijalne kirurgije i otorinolaringologije u okviru djelatnosti stomatološke protetike.
Zbog zanimanja za opći i zdravstveni menadžment primio je od Europske organizacije za kvalitetu diplomu međunarodnog menadžera sustava kvalitete za međunarodnu normu ISO 9001:2000.

Govori engleski i francuski, a hobiji su mu skijanje, plivanje, jedrenje, tennis, fotografija, nove tehnologije. Oženjen je i ima dvoje djece. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju