Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošla su tri mjeseca

Sindikati traže od Vlade da raspiše referendum o inicijativi "67 je previše": "Nemamo potrebe ni volje čekati"

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Matica hrvatskih sindikata (MHS) održali su konferenciju za novinare ispred Hrvatskog sabora kojemu je tema bila referendum "67 je previše".

"Danas smo ovdje da zahtijevamo od Hrvatskog sabora da dopuni dnevni red s točkom raspisivanja referenduma temeljem inicijatove "67 je previše". Tri mjeseca i tri dana je prošlo otkako smo bili ovdje i otkako smo predali gotovo 750.000 potpisa. Osim informacije Ministarstva uprave da ima dovoljan broj potpisa, nikakve druge formalne informacije nismo dobili ni od Vlade ni od Sabora o daljnjim postupcima vezanim za našu inicijativu", rekao je Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a danas na Markovu trgu.

Pročitajte i ovo Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Razgovor s Mislavom Bagom Krešimir Sever o referendumu: "Potpise ne možemo ni u kojim uvjetima povući. Ako je Vlada ovim kupovala vrijeme, na ulice idemo i prije" Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Treba li se održati referendum? Građani nakon što je Vlada prihvatila sve uvjete sindikata podijeljeni, no stručnjak tvrdi: "To bi bio moćan politički argument"

Sindikati su se tamo okupili kako bi ukazali da referendum "67 je previše" još nije raspisan iako imaju dovoljan broj potpisa.

 "Nemamo ni potrebe ni volje čekati. Smatramo da je ova zgrada Sabora tehnička zgrada koja očito treba donijeti samo tehničku odluku kada će biti referendum, no u onoj zgradi preko kroji se i vrijeme i tajming i sve ostalo", rekao je Novosel. 


Krešimir Sever o referendumu (Video: Dnevnik.hr)

"U ovom trenutku poruka je samo jedna: Raspišite referendum što prije! Mi smo to isto govorili i prije prikupljanja potpisa, nemojte nas tjerati u političke vode jer se mi ne želimo baviti politikom niti politizirati. Ali kao što su nas na prikupljanje potpisa pogurali upravo iz vlasti, u prostor predizborne kampanje za Europarlament, ja se nadam i ne želim vjerovati da neće doista i u tom grmu stati na iste grablje da ih dva puta udare po čelu jer to bi značilo da stvarno nisu dorasli niti svome poslu", rekao je Krešimir Sever.


Vilim Ribić o referendumu (Video: Dnevnik.hr)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene