Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Matica sindikata danas je održala konferenciju za novinare u kojoj su najavili štrajk.


U Matici sindikata danas su najavili jednodnevni štrajk za 28. ili 29. studenoga. Štrajkat će zbog pregovora oko temeljnog kolektivnog ugovora i smanjenja novca za njih u proračunu. Neslužbeno doznajemo kako se radi o 1,7 milijardi kuna. Kazali su kako smatraju kako je sve 'podgrijavanje temperature' i kako čekaju kraj školske godine.

Vezani članci Migranti, ilustracija Migranti štrajkaju glađom u BiH, vlasti su bez rješenja ''To je u budućnosti neodrživo'' Štrajk u školama (Foto: Pixsell,Davor Puklavec/Dubravka Petric) - 5 Nakon osnovnih i srednjih škola, u štrajk kreću i fakulteti

>> Prosvjednici poručili Vladi: 'Izdali ste narod, ovo je trenutak da se ujedini cijela Hrvatska'

Podsjetimo, sindikalni prosvjednici i građani koji su se s njima solidarizirali prosvjedovali su prošli mjesec pred zgradom Vlade i Sabora. Predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić tad je rekao kako je taj prosvjed samo početak te da će pripremiti i štrajk. Napomenuo je kako su se zaposleni u javnim službama u zadnje tri godine odrekli ukupno sedam milijardi kuna te da je njihovo daljnje odricanje besmisleno, jer od tog novca nije otvoreno niti jedno radno mjesto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook