Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaposlenost

Sindikati: Iz krize se izlazi dostojanstvenim radom, a ne štednjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Svjetskog dana dostojanstvenog rada koji je obilježen 7. listopada, sindikati su poražavajućim brojkama pokazali kako u Hrvatskoj rada koji omogućava dobar život ima samo u tragovima.

Od početka krize oko 100 tisuća ljudi ostalo je bez posla, 70 tisuća ih radi bez plaće dok dvije trećine radnika prima plaću manju od prosječne. Izlazak iz krize ne vide u mjerama štednje, već u dostojanstvenom radu.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

>> Sever: Neisplata plaća radnicima ista je i kao pljačka na cesti

'Za izlazak iz krize ulaze uvjeti za povećano zapošljavanje, za otvaranje novih radnih mjesta, pritisci prema bankama da krediti budu dostupni građanima i gospodarstvu', ističe Krešimir Sever, predsjednik Hrvatskih nezavisnih sindikata.

'Radnik za svoj rad treba biti adekvatno plaćen, da on i njegova obitelj od njegova rada mogu pristojno živjeti', dodao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene