Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nesigurne privatizacije

Sindikati brodogradilišta traže hitan sastanak s Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji privatizacijski krug hrvatskih brodogradilišta sve je neizvjesniji. Od samo četiri pristigle ponude, povjerenstvo je već odbilo onu za Brodosplit, a isto prijeti i ponudi Austrijanaca za riječki 3. maj.

Sindikati traže hitan sastanak s premijerkom Kosor čija bi Vlada već sutra trebala razgovarati o sljedećim privatizacijskim koracima. U brodogradilištima sve manje posla i sve više neizvjesnosti. Dosadila je sindikatima. Traže hitnu dozvolu za ugovaranje novih poslova kao i očitovanje premijerke Kosor. 'Znači relevantne osobe koja je u stanju reći kakve jesu namjere Hrvatske Vlade vezano uz brodogradilišta', ističe Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata.

Pročitajte i ovo Pregovori Vlade i sindikata javnih službi Iznijet će konkretne zahtjeve Pregovori Vlade i Sindikata javnih službi: Nastavak sljedeći tjedan Slika nije dostupna Odgovor na optužbe sindikata 'Ne mogu premijerka i ministar hodati po svijetu i tražiti tržište'

Na izgradnju novih brodova Vlada će se teško odlučiti jer Europska komisija zabranjuje ugovaranje poslova dok traje restrukturiranje. Ni prodaja nije bez problema. Povjerenstvo za privatizaciju već je negativno ocijenilo ponudu samoborskog DIV-a za Brodosplit. Isto prijeti i austrijskoj ponudi za riječki 3. maj. Sindikati strahuju od konačnog rješenja. 'Ne vjerujemo da će Vlada na sutrašnjoj sjednici donijeti konačnu odluku više evo mislimo da će možda ići kompromisno rješenje da će donijeti odluku samo o nastavku procesa privatizacije Povjerenstva', smatra Juraj Šoljić iz sindikata metalaca Hrvatske 3. maja.

Novog privatizacijskog kruga nema. Plan 'B' ne postoji i zapravo znači stečaj. Zbog toga ministar gospodarstva za Vladu neobvezujuća negativna mišljenja Povjerenstva ne shvaća drastično. 'Konačan čin će se dogoditi nakon ocijene programa restrukturiranja od strane europske komisije', istaknuo je Đuro Popijač, ministar gospodarstva. Brzo rješenje u interesu je svih. Bez pomaka, škverovi će za nekoliko mjeseci utihnuti jer posla više neće biti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene