Sindikalisti okupljeni u inicijativu 67 je previše (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Sindikalisti okupljeni u inicijativu 67 je previše (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Prebrojavamo potpise, još nam stižu u središnjicu. Približavamo se broju od 700.000 prikupljenih potpisa. Za 10 do 15 dana Saboru predajemo sve potpise", rekao je u utorak za N1 predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel.


Mladen Novosel zaključio je da očekuje da neće biti potrebno kompletno prebrojavanje potpisa te da će Hrvatski sabor donijeti datum o održavanju referenduma.

Vezani članci Referendum 67 je previše (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) U ponoć počinje prikupljanje potpisa za referendum o odlasku u mirovinu, sindikati poručili – "67 je previše" Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić (Foto: Dnevnik,hr) Ministar Pavić otkrio koliko će rasti mirovine, pa se opet sjetio obitelji: "Svjestan sam koliko je to. I moja baka ima 1800 kuna mirovine"

"Prebrojavamo potpise, još nam stižu u središnjicu. Približavamo se broju od 700.000 prikupljenih potpisa. Za 10 do 15 dana Saboru predajemo sve potpise. Mi smo svoj cilj ispunili, a sva je daljnja procedura na Saboru", rekao je Novosel za N1.

"Hrvatski sabor uvijek može pokrenuti pitanje ustavnosti. U pripremi ove inicijative savjetovali smo se s brojnim pravnim stručnjacima da uklonimo i najmanju mogućnost da Ustavni sud ocijeni referendumsko pitanje neustavnim. Očekujemo da će referendumsko pitanje Ustavni sud ocjeniti ustavnim. Ja duboko vjerujem da je ovaj broj potpisa jasan signal Vladi da moraju poštovati volju građana i sigurno bi bilo najpoštenije da hrvatski građani odluče za sebe. Bez obzira na to što je hrvatska Vlada obećala, prioritet bi trebali biti hrvatski građani", rekao je Mladen Novosel.

Novosel se osvrnuo i na prethodne dvije referendumske inicijative

"Ako se pozivaju na naše prethodne inicijative, tada je Vlada povukla zakonske prijedloge. Sada bi Vlada morala mijenjati svoj zakon i neovisno o tome, najpoštenije je da hrvatski građani sami odluče o svojoj sudbini. Mi očekujemo da neće biti potrebno potpuno prebrojavanje i da će hrvatski Sabor odluku o datumu održavanja referenduma te očekujemo da hrvatski građani izađu na referendum i zaokruže za", izjavio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju