Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat turizma traži stolice za recepcionare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat turizma i usluga Hrvatske zatražio je poboljšanje uvjeta rada recepcionara u hotelu tako što će im se osigurati stolice za sjedenje.

Radnici zaposleni kao recepcionari u hotelima stoje na nogama ne samo osam, nego i dvanaest sati dnevno usred turističke sezone, a kako na radnom mjestu nemaju stolice i rad za računalom obavljaju isključivo u stojećem položaju, upozorava sindikat u priopćenju.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

Takav položaj tijela kod velikog je broja recepcionara prouzročio zdravstvene tegobe pa je realna bojazan kako će većina njih dočekati mirovinu s težim oštećenjima kralježnice, tvrdi sindikat.

Sindikat turizma stoga drži da svakom recepcionaru treba osigurati primjerenu stolicu na koju će moći sjesti u vrijeme kada se na recepciji ne nalaze gosti i na kojoj će moći kvalitetno obavljati poslove na računalu.

Sindikat je od Hrvatskog zavoda za medicinu rada zatražio stručno mišljenje a odgovor potvrđuje pritužbe radnika - "pri radu gdje se pretežni dio radnog vremena provede u stojećem položaju javljaju se štetne posljedice na tijelo i to u obliku smetnji cirkulacije, proširenja vena na nogama, otežanog rada srca, oticanja nogu, spuštanja svoda stopala, oštećenja kralježnice itd.".

Sindikat turizma zatražit će od Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge ugostiteljstva i turizma pokretanje postupka za usklađivanjem uvjeta rada recepcionara s dobivenim mišljenjem Hrvatskog zavoda za medicinu rada, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene