Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Senja

Sindikat pomoraca vjeruje da je posada trajekta postupila profesionalno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar posjetio je u svojstvu izaslanika ministra mora, prometa i infrastrukture, dvije žene u KBC-u Rijeka koje su ozlijeđene u jučerašnjoj pomorskoj nesreći, kada se trajekt Barbat nasukao na obalu u Jablancu.

'Kapetan Glažar je izrazio žaljenje zbog nesreće, zaželio što skoriji oporavak te ukoliko bude potrebe, ponudio ozlijeđenima i pomoć Ministarstva mora', priopćeno je iz tog ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje očevid Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći kod Duge Rese: Promet je u prekidu U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl

Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) je u povodu jučerašnje pomorske nesreće trajekta Barbat u Jablancu iskazao žaljenje zbog ozljeda kupača te je priopćio kako - vjerujući da je posada trajekta postupila profesionalno - očekuje brzo utvrđivanje uzroka nesreće.

U priopćenju se navodi da su članovi posade trajekta Barbat, koji je u vlasništvu Rapske plovidbe d.d., i članovi tog sindikata te kako očekuje da će mjerodavno istražno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i djelatnici lučkih kapetanija Senja i Rijeke vrlo brzo utvrditi uzrok pomorske nesreće.

SPH vjeruje da je posada trajekta postupila profesionalno i učinila sve kao bi se smanjila ugroza ljudskih životai kako bi šteta bila što manja unatoč havariji koja je uzrokovala otkazivanje sustava upravljanja trajektom, navodi se u priopćenju.

Taj sindikat poziva istražna povjerenstva da tijekom istrage pravilno postupaju prema članovima posade trajekta Barbat te da se brinu o njihovu ljudskom i profesionalnom dostojanstvu. SPH se nada da će se ozlijeđeni uskoro oporaviti i da će se šteta na trajektu, automobilima i obali nadoknaditi te da će posade i trajekti Rapske plovidbe i dalje uspješno održavati trajektnu vezu Jablanac-Mišnjak, stoji u priopćenju.

Ro-Ro putnički trajekt Barbat, koji plovi između Mišnjaka i Jablanca, nasukao se jučer na sjevernu stranu ulaza u luku Jablanac. Sedam je osoba ozlijeđeno, a po prvim podatcima, nesreća se dogodila zbog otkazivanja sustava upravljanja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene