Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat policijskih službenika

Sindikat napao šefa riječke prometne policije: "Vama najsuvremenija oprema, a ljudi rade u sramotnim uvjetima. Kako se tek osjećaju građani koji dođu u takav prostor?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policijskih službenika uputio je dopis načelniku riječke Prometne policije Ivici Filipoviću. Kako se navodi u dopisu, policajci rade u katastrofalnim uvjetima dok se istovremeno zgrada Postaje prometne policije Rijeka oprema najsuvremenijom nadzornom kamerom.

U sindikatu ističu da policajci rade u prostorijama s derutnim zidovima i parketima. Istodobno, kako se navodi u dopisu, ured načelnika Filipovića zadovoljava standarde zaštite na radu. Osim toga, za reguliranje ulaska vozila u prostor prometne postaje postavljena je najsuvremenija kamera koja prepoznaje registraciju vozila i automatski diže rampu za ulaz.

"Zaprimili smo pritužbe o katastrofalnim i sramotnim uvjetima u kojima rade policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka od derutnih zidova i parketa koje desetljećima nitko nije niti pobojao, a kamoli popravio i obnovio od dotrajalosti i izgledaju gore neko stanje nekih objekata u Zagrebu nakon potresa do dotrajalog i neuporabljivog uredskog namještaja osobito stolica i stolova koji nisu dostojni ni za smetlište, a čije Vam fotografije dostavljamo u prilogu kako bi se sami uvjerili jer da ste to vidjeli vjerojatno bi već odavno sami nešto poduzeli po tom pitanju.

Nezamislivo je da do sada ništa po tom pitanju nije promijenjeno iako ste, po našim saznanjima, u postaji imali i inspekciju rada pa se postavlja pitanje što ste do sada od kada rukovodite i upravljate policijskom postajom učinili kako bi poboljšali uvjete rada i omogućili policijskim službenicima dostojan radni prostor te što mislite kako se osjećaju građani koji dođu u takav prostor i što misle o instituciji u koju dolaze te Vama kao načelniku?", navodi se u dopisu Sindikata policijskih službenika.

Postavljena najsuvremenija kamera za nadzor

Kako navode u sindikatu, upravo načelnika Filipovića smatraju odgovornim zbog katastrofalnog stanja u kojemu rade policajci.

"Naime, s druge strane naspram katastrofalnih i sramotnih uvjeta rada koje ste osigurali svojim policijskim službenicima u jednom Vam može zavidjeti i sav vrh Ravnateljstva policije i Sjedišta Ministarstva, a taj je da ste za potrebe reguliranja ulaza vozila u štićeni prostor postaje, kako vjerojatno ne bi morali čekati 10-15 sekundi duže da Vam netko od policijskih službenika operativnog dežurstva postaje (koje se nalazi neposredno pored samog kolnog ulaza i rampe) ne stisne gumb za otvaranje rampe, nabavili najsuvremeniju kameru za nadzor ulaza u prostor parkirališta postaje koja prepoznaje registracijsku tablicu vozila i automatski diže rampu za ulaz", dodaje se u dopisu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata Mario Puškarić.

Sindikat zahtijeva odgovore

Iz sindikata zahtijevaju informaciju o tome na koji način je nabavljena nadzorna kamera za prepoznavanje registracijskih tablica vozila i automatsko dizanje rampe i sva njena programska podrška i infrastruktura te na čiji zahtjev.

Traže informacija o tome koliko je koštao državni proračun taj cijeli sustav uključujući kameru i programsku podršku, ali radove postavljanja i stavljanja u funkciju cijelog sustava te je li provedena javna nabava i tko je dao odobrenje za takvu nabavu. Uz to, sindikat zahtijeva i odgovor na pitanje o tome tko nadzire i upravlja sustavom rada navedene kamere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene