Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili ih za registar

Sindikat nezaposlenih upozorava EU: U Hrvatskoj nas ne priznaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat nezaposlenih Hrvatske upozorio je danas da im je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava suprotno Ustavu i Zakonu o radu odbilo zahtjev za upis u registar udruga.

Zato su odlučili upozoriti parlamente zemalja članica EU-a koje još nisu ratificirale pristupni ugovor Hrvatske.

Predsjednica Sindikata Marija Jelinčić pokušala je danas pismo u kojem upozorava na taj problem uručiti njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu, ali u tome nije uspjela pa će ga poslati poštom njemačkom parlamentu. Jelinčić u pismu poziva zastupnike parlamenata zemalja koje još nisu ratificirale pristupni ugovor, osim slovenskog, da dobro razmisle prije ratifikacije jer se u Hrvatskoj krše ljudska prava. Slovenskom parlamentu neće uputi pismo zbog bilateralnih odnosa.

Sindikat tvrdi da po Zakonu o radu uopće ne postoji ograničenje u osnivanju sindikata te da njihov statut uključuje i radnike na određeno vrijeme. Kažu također da su zbog odbijanja registracije podnijeli tužbu Upravnom sudu protiv Hrvatske ali da ni nakon osam mjeseci nisu dobili prvostupanjsku presudu. Sindikati nezaposlenih, kaže Jelinčić, postoje u Njemačkoj i Francuskoj pa čak i u Crnoj Gori i Srbiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POGREŠNO MINISTARSTVO Otkrivamo tko je Marko Pavić, kandidat za ministra o kojem Plenković tvrdi: "Dobar je jako, vidjet ćete" Slika nije dostupna NOVE MJERE MINISTAR ĆORIĆ NAJAVIO Evo kad nova Vlada očekuje porast zaposlenosti u Hrvatskoj

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene