Hrvatski liječnički sindikat i danas je upozorio na to da nije ispunjen rok za donošenje Zakona o reprezentativnosti koji bi liječnicima omogućio pregovaranje o kolektivnom ugovoru.

Galerija


Apeliraju na Vladu i Sabor da ga donese prije ljetne stanke jer bi se novi kolektivni ugovor trebao potpisati najesen. Ponovno su progovorili i o problematici nepravednog plaćanja prekovremenih sati, zbog čega je više od četiri tisuće liječnika do sada tužilo bolnice.

Vezani članci Plenković dolazi na konstituirajuću sjednicu 10. saziva Hrvatskog sabora Program nove Vlade: U fokusu zapošljavanje, rast plaća i porezna rasterećenja Sabor izglasao novu Vladu Izglasano povjerenje Vladi, prije glasanja pale i optužbe za seksizam: "Izgledate lijepo s tom palicom u ruci"

Mnogi su sporovi već pravomoćno riješeni u korist liječnika, a ministra iz sindikata optužuju da je vršio pritisak na pravosude.

„Ministar zdravstva uputio je predsjedniku Općinskog suda u Bjelovaru dopis u kojem ga upozorava, šalje mu dopis, upute o stavu Vlade recimo po pitanju rješavanja tih prekovremenih sati. Predsjednik Vrhovnog suda uputio je pismo ministru zdravstva u kojem ga upozorava sljedećom rečenicom: 'Želim naglasiti da dobri običaji nalažu da izvršna i zakonodavna vlast čuvaju i štite autonomnost i nepristranost sudbene vlasti'“, kaže Renata Čulinović-Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata

Bojan Popović, glavni tajnik Europske federacije liječničkih sindikata, ističe kako se ne može govoriti o pravnoj države ako „izvršno tijelo upućuje pravosudno tijelo kako neka razumije pravo“

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr