Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat: Kolektivni ugovor još nije potpisan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske priopćio je da Kolektivni ugovor za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama još nije potpisan, iako je njegov tekst usuglašen.

Time je Vlada, smatraju u sindikatu, dala na znanje zaposlenima u srednjoškolskim ustanovama kako obrazovanje nije njezin stvarni prioritet. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Premda nas ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor uvjeravaju da će Vlada na prvoj sljedećoj sjednici prihvatiti KU i potpisati ga, nismo uvjereni u takav ishod jer će se sjednica održati tek nakon izbora, ističu sindikalci. 

Tvrde kako su učinili sve da KU bude potpisan - održali su preko 35 sastanaka pregovaračkih odbora, uskladili tekst sa Zakonom o radu i Zakonom o postupku primopredaje vlasti, a usuglašen tekst upućen je u proceduru uz uvjeravanja kako će KU sigurno biti sklopljen.

Ne možemo se oteti dojmu da smo, kao i učitelji, izigrani i prevareni jer je Vlada samo kupovala vrijeme i nije bila sprema sklopiti KU, stoji u priopćenju.

Sindikat poziva zaposlene u srednjoškolskom sustavu da izađu na izbore i prema svojoj savjesti i opredjeljenju daju ocjenu postignuća Vlade, kao i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Neovisno o tome tko će pobijediti na izborima, novoj Vladi nećemo dati 100 dana mira, već na nas mora ozbiljno računati od prvog dana, napominju sindikalci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene