Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat: Hitan sastanak zbog zbrinjavanja radnika Centara 112

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske zatražio je hitan sastanak s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za upravu i Državne uprave za zaštitu i spašavanje zbog stavljanja na raspolaganje Vladi 70-tak službenika 18 gradskih centara 112 koji su zatvoreni od Nove godine.

Cilj sastanka je dogovor o zbrinjavanju viška službenika u okviru instituta, stavljanja na raspolaganje, odnosno premještaju na radna mjesta u druga državna tijela u skladu s potrebama iskazanim u planovima prijama državnih službenika za 2008. godinu, priopćio je sindikat.

Pročitajte i ovo Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje" Slika nije dostupna Prolom oblaka FOTO: Tuča i nevrijeme poharali Slavoniju

Gradski centri 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Daruvaru, Korčuli, Metkoviću, Ogulinu, Đakovu, Poreču, Crikvenici, Delnicama, Rabu, Kutini, Novskoj, Petrinji, Makarskoj, Sinju, Visu, Kninu, Županji i Ivanić Gradu zatvoreni su od 31. prosinca 2007. godine Uredbom o unutarnjem ustrojstvu Državne uprave.

S odlukom o gašenju centara 112 i činjenicom da od 1. siječnja ne moraju dolaziti na posao, 70-tak službenika je upoznato tek 3. siječnja, a da o svojem novom statusu nisu primili nikakvo rješenje, upozorava sindikat.

Radi se uglavnom o službenicima s oko 50 godina života, 20 i više godina staža u državnoj službi i statusom hrvatskih branitelja, koji na tržištu rada nemaju veće šanse za zaposlenje, posebice jer se radi o gradovima na otocima i u dijelovima Hrvatske s visokom stopom nezaposlenosti.

Sindikat traži da se službenicima tih centara do primitka rješenja o stavljanju na raspolaganje, ne nalaže kako više ne trebaju dolaziti na posao, jer se to može učiniti isključivo temeljem rješenja čelnika državnog tijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene