Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istječe rok za stečaj ili likvidaciju

Sindikalni odbor pozvao dobavljače i kooperante da deblokiraju račun 3. maja: 'Dok nije kasno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak 23. listopada istječe 60-dnevno razdoblje neprekidne blokade računa riječkog brodogradilišta nakon čega slijedi stečaj ili likvidacija. Iz sindikalnog odbora pozvali su sve kojima 3. maj duguje da na jedan dan deblokiraju račun kako bi se dobilo još 60 dana

Sindikalni odbor za opstojnost 3. maja pozvao je u petak sve dobavljače i kooperante kojima riječko brodogradilište duguje da deblokiraju račun 3. maja na jedan dan, kako bi brodogradilište dobilo još 60 dana.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Slađan Pejić, radnik 3. maja, i Katarina Jusić sretniji dani Brodogradilište 3. maj isporučilo brod "Neptune Barcelona": "Danas je lijepo biti trećemajac"

Naime, 23. listopada istječe 60-dnevno razdoblje neprekidne blokade računa, nakon čega bi uslijedio stečaj ili likvidacija.

Veljko Todorović iz Sindikalnog odbora kazao je da bi nakon deblokade računa 3. maja i otvaranja mogućnosti nastavka poslovanja, dobavljači i kooperanti imali veću mogućnost dobiti svoj novac nego u mogućem stečajnom postupku.

Ako dođe do stečaja, vjerujem da će vrlo brzo potom uslijediti i likvidacija, jer će mnogo radnika otići iz brodogradilišta, kazao je.

Na pitanje novinara radi li se u brodogradilištu, Todorović je rekao da se radi minimalno zbog nedostatka materijala, pa se ono što se inače obavi u jednom danu, rastegne na tjedan. Ocijenio je da bi povrat pozajmice Uljaniku od 550 milijuna kuna omogućio 3. maju da sve svoje dugove vrati, ostalo bi dovoljno za održanje likvidnosti, pa bi se moglo poslovati bez problema.

„Još nije kasno da nam vrate pozajmicu i sutra, ali ako je vrate u četvrtak, nakon isteka 60 dana, bit će kasno“, rekao je.

Član sindikalnog odbora i predstavnik radnika u Nadzornom odboru 3. maja Juraj Šoljić istaknuo je da je važno da se 3. maju vrati sva imovina koja se nalazi izvan kruga brodogradlišta. Ocijenio je pozitivnom odluku Uprave 3. maja da aktivira zadužnicu na 550 milijuna kuna za povrat pozajmice od Uljanik grupe, što je odobrio u četvrtak i Nadzorni odbor.

„No, uz to, trebaju se vratiti pozajmice Uljanik plovidbi koje nisu definirane ovom odlukom Nadzornog odbora, vlasništvo u dva broda te panel linija u Vodnjanu, koja je kupljena novcem 3. maja u sklopu programa preustroja i trebala je biti na drugoj lokaciji kao i 313 milijuna kuna uzetih 3. maju i cesijom prebačenih Uljanik grupi“, istaknuo je Šoljić.

„Pozivamo državne institucije da konačno počnu raditi svoj posao te očekujemo da se nadležno ministarstvo i Vlada aktivno uključe u rješavanje problema 3. maja, jer već u ponedjeljak treba definirati način deblokiranja računa“, naglasio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene