Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u siječnju iznosili 6.178 kuna, što je za 2,72 posto više nego u prosincu.


Prosječna neto plaća u studenom iznosila je 4.693 kuna, a njome se moglo pokriti 75,96 posto životnih troškova.

Vezani članci Uskršnja košarica: Veća potrošnja nego prošle godine - 1 Ako je u njoj janje, onda je skuplja: Skromnija uskrsna košarica stajat će 700 kuna, a mnogi su za blagdan spremni izdvojiti i puno više Brodotrogir - 2 Deblokiran račun Hrvatske brodogradnje Trogir- SCT uplatio pet milijuna kuna

Sindikalna košarica podstanarske obitelji u siječnju je iznosila 7.738 kuna, što je za 2,35 posto više nego u prosincu. Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 60,64 posto troškova podstanarske obitelji.

Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 924 kune.

Minimalni troškovi umirovljeničke košarice u siječnju su iznosili 3.547 kuna, a s prosječnom mirovinom koja je u prosincu iznosila 1.999,92 kuna moglo se pokriti samo 56,39 posto troškova.

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.