Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikalci osudili prijetnju roditelja profesoru u Makarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski školski sindikat Preporod i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u današnjim su priopćenjima oštro osudili nasilnički čin roditelja jednog učenika u Makarskoj, koji je napao i zaprijetio smrću nastavniku Nikici Hrstiću, kojeg smatra krivcem što njegovo dijete nije završilo razred.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama traži od ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca da na dulje razdoblje u Srednju strukovnu školu u Makarskoj uputi krizni psihološki tim, kako bi pomogao ostalim nastavnicima i učenicima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Po njihovoj taj je incident nastavak nasilja nad nastavnicima u Makarskoj te smatraju nužnim da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa konačno stane u obranu i zaštitu dostojanstva i digniteta nastavničke struke. 

Hrvatski školski sindikat Preporod ističe kako slučaj nastavnika Nikice Hrstića nije pojedinačan, jer je ovogodišnji jesenski popravni rok u srednjim školama, prema dojavama u sindikate, negativno obilježen raznim pritiscima kojima su izloženi srednjoškolski profesori. 

Brojni su nastavnici danima telefonski nedostupni kako bi se zaštitili od roditeljskih i učeničkih uvreda, prijetnji i zastrašivanja, a u pojedinim školama nastavnici krajem kolovoza ne dolaze na posao automobilima 

jer učenici nezadovoljstvo neuspjehom na popravnom ispitu iskaljuju na njihovim vozilima, ističu sindikalci. 

Sindikat Preporod poziva na zajedničku akciju izvršne i zakonodavne vlasti u rješavanju problema nasilja u osnovnim i srednjim školama. 

Profesor Srednje Strukovne škole u Makarskoj Nikica Hristić prijavio je policiji Ratka Hercega oca učenika koji je pao drugi razred te škole zbog prijetnji smrću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene