Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bahati sin bahatog oca'

Sin lokalnog poduzetnika napao novinara udarcima po glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Međimurskih novina Stjepan Mesarić napadnut je jučer navečer kada je krenuo izvještavati o nabujaloj rijeci Muri. Kako je Mesarić rekao za Dnevnik.hr napao ga je sin lokalnog poduzetnika Branka Žganeca.

'Baš sam krenuo na novinarski zadatak izvještavati o poplavi rijeke Mure kada se pojavio meni nepoznati mladić. Pitao me zašto sam onako pisao protiv njegovog oca. Ja sam rekao da ne znam ni tko je on pa se predstavio kao Josip Žganec. Odmah sam znao tko je to. Uhvatio me za košulju pa mi je na pod pala fotografska oprema. Kada sam se sagnuo, udario me pet puta šakom po licu. Rasjekao mi je usnicu i ozlijedio zub. Nakon toga sam otiša na Hitnu i prijavio ga policiji', rekao nam je Mesarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAZVOJ NOVIH PLATFORMI Katastrofalna je godina iza novinskih izdavača: Ljudi sve manje kupuju novine, a tržište se okreće digitalnim izdanjima Srušena bista Radovana Karadžića u Beogradu (Foto: AFP) Ratni zločinac Naslovnice srpskih medija dan nakon presude Karadžiću: "Sramota i zločin Haaškog suda, ovo je presuda cijeloj naciji!"

Mesarić kaže da je sve počelo tekstom u kojem je pisao o loše napravljenim radovima na pješačko-biciklističkoj stazi u Murskom Središću na što su se žalili građani. Upozorava da su nakon tekksta objavili Žgančev demantij u novinama te je mislio da je time rješena stvar. No, 1. svibnja je skupu HSS-a i HSLS-a naišao na Žganeca koji mu je tom prilikom zavrnuo ruku nakon čega je policija napravila zapisnik.

'Ovo je stvarno ružno. Kada čitaš o napadu na novinare poput onog na Miljuša uvijek misliš da se to događa negdje drugdje, a sada se to počelo događati i ovdje. Sigurno je da ću podnijeti i privatnu tužbu protiv mlađeg Žganeca. Očito je on bahati sin bahatog oca', rekao nam je Mesarić.

HND i Sindikat novinara najoštrije osudili napad na Mesarića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) današnjim su priopćenjima najoštrije osudili brutalni fizički napad na Stjepana Mesarića, novinara 'Međimurskih novina' u vrijeme obavljanja novinarskog posla. 'Još jednom podsjećamo hrvatsku javnost kako je od 90-ih godina do danas najmanje 50-ak kolegica i kolega napadnuto samo zato što su radili svoj posao, pišu u HND-u.Napadi na novinare u svakoj se normalnoj i demokratskoj državi smatraju ozbiljnom bolešću toga društva, stoji u priopćenju HND-a koje su potpisali potpredsjednik i predsjednik Luka Brailo i Zdenko Duka.

Takav nasilni čin krajnje je neprimjeren i nedopustiv način izražavanja nezadovoljstva izvještajem bilo kojeg novinara, te zaslužuje svaku osudu, drže u SNH.Svaki građanin koji je nezadovoljan pisanjem nekog novinara ima pravo i mogućnost zakonskim putem reagirati na neki sporni tekst, ali nitko nema pravo fizički napadati novinara zbog nezadovoljstva njegovim radom, upozoravaju u SNH-u.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene