Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo za sukob interesa

Šimonović može biti ministar i predavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je, na zahtjev tajnice Ministarstva pravosuđa, dalo mišljenje da ministar pravosuđa Ivan Šimonović može paralelno obnašati dužnost ministra i predavati na Pravnom fakultetu.

'Poželjno je da se ministar, koji je i kvalitetan predavač, nastavi baviti svojim znanstvenim radom', komentirao je predsjednik Povjerenstva Mate Kačan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotova ministarska funkcija Šimonović razrješenje očekuje sljedeći tjedan Slika nije dostupna Kandidati se obratili Šimonoviću 'Ministarstvo pravosuđa krši vlastiti Pravilnik'

Utvrđeno je da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u sukobu interesa, za što je mišljenje od Povjerenstva tražilo Društvo za promicanje ljudskih prava, jer je odluku o prenošenju odnosno prodaji dionica Radija 101 donio u skladu sa skupštinskom odlukom.

Povjerenstvo je utvrdilo i da je Stipe Gabrić Jambo uredno podnio imovinsku karticu i prodao jednu nekretninu prije nego što je podnio karticu pa je nije ni trebao unijeti.

Za slijedeću sjednicu odgođeno je postupanje Povjerenstva vezano uz pokretanje postupka o sukobu interesa bivšeg varaždinskog župana Radimira Čačića jer treba vidjeti je li za to nadležno jer Čačić više nije dužnosnik.

Budući da je protiv članova Povjerenstva za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta podnijeta kaznena prijava USKOK-u, odlučeno je da se ne postupa po tom predmetu, jer, rečeno je, članovi Povjerenstva za sukob interesa ne odlučuju o kaznenom progonu. Podsjetili su da je kod donošenja odluka o koncesiji tri puta mišljenje dalo i državno odvjetništvo, pa je vjerojatno da nije bilo sukoba interesa.

Članovi Povjerenstva odbili su zahtjev novinara Hrvoja Appelta da mu podastre zapisnike sa sjednica prošlog saziva, održanih u siječnju i ožujku 2007., jer je rad povjerenstva tada bio zatvoren za javnost, a samo su konačne odluke bile dostupne. 'Svakom drugom interpretacijom prekršili bi propis', rečeno je na sjednici.

Povjerenstvo je dalo mišljenje i da župan splitsko-dalmatinski ne može biti i član Nadzornog odbora NK 'Hajduka' kada bude registrirano kao dioničko društvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene