Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Predstavili se građanima

Simboličnim letom Kiowa Warriora obilježen povratak Hrvatske vojske u Pulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečano je otvorena vojarna "Hrvatski branitelji Istre" u Puli. Građani su imali jedinstvenu priliku vidjeti prelet helikoptera Kiowa Warrior, ali i ostalu vojnu opremu.

Povodom povratka Hrvatske vojske u Pulu i otvaranja vojarne "Hrvatski branitelji Istre" u petak je Hrvatska vojska građanima i posjetiteljima ispred pulske Arene, predstavila svoje naoružanje i opremu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

No građani su imali jedinstvenu priliku vidjeti prelet helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva OH-58 D Kiowa Warrior iznad pulske Arene.

Uz helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva OH-58D Kiowa Warrior i brod Hrvatske ratne mornarice OB-03 "Cavtat", izložena su i borbena oklopna vozila Patria i MRAP, tenk M-84, samohodna haubica PzH 200, HMWVI, Robot ThEODor, ali i dekontaminacijska postaja, vojne odore, samokresi, puške, strojnice, snajperi, bacači granata, roniteljska oprema, alpinistička oprema, padobranska oprema i drugo.

Na parkiralištu Karolina ispred Arene Počasno-zaštitna bojna izvela je vojno-akrobatski ceremonijalni program. Jazz Orkestar Oružanih snaga RH u 19 sati održat će koncert u Domu HV-a. 

Posjetitelji su iz prve ruke doznali sve o vojničkoj opremi i naoružanju koje koriste pojedine grane Hrvatske vojske, ali i o specifičnostima vojničkog poziva.

Taktičko-tehnički zbor HV-a obišao je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima.

"Ponosan sam i sretan što ispred simbola grada Pule naša Hrvatska vojska dijeli svoja iskustva s građanima, drago mi je vidjeti što je velik broj posjetitelja zainteresiran za svoju vojsku. Zaista je lijepo znati da svi oni žele znati više o načinu života njihovih čuvara sigurnosti – o životu naših vojnika. Ovaj taktičko-tehnički zbor poklon je Hrvatske vojske našoj Puli i simboličan početak izgradnje snažnog odnosa između vojske i lokalnog stanovništva", poručio je Krstičević.

Vojarna se nalazi na dijelu vojnog aerodroma, gdje će biti stacionirana manja postrojba Zapovjedništva za potporu, Pričuvna pješačka pukovnija i središte za besposadne zrakoplovne sustave. Predviđen je razmještaj za oko 140 pripadnika Hrvatske vojske. Time je Ministarstvo obrane realiziralo novi operativni plan svojih postrojbi. Otvorenju je nazočila i predsjednica.

"Koji god bili razlozi premještanju i izbivanju Hrvatske vojske iz tih gradova, bila je to strateška pogreška. Sigurnosna i politička, ali i razvojna. Danas tu pogrešku ispravljamo i zaokružujemo ravnomjernim rasporedom Hrvatske vojske u svim dijelovima Lijepe Naše", kazala je predsjednica. 

Zainteresirani posjetitelji taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske moći će razgledati i u subotu, 16. studenog 2019. od 9 do 15 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene