Zastupnici HNS-a koji će na izglasavanju povjerenja novim ministrima u Vladi Andreja Plenkovića dignuti ruku protiv, biti će izbačeni iz stranke. Oni na to već i računaju.


Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica HNS-a, smatra da je njezina stranka mrtva i da se stvara neki novi HNS u kojem ona neće biti. Dodala je kako neće ulaziti u nikakve stranke.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković na svečanom otvorenju izložbe Hrvatsko proljeće: ''Nažalost, prava su negirana. Na nama je danas da uvažavamo različitosti'' Andrej Plenković Plenković uputio apel: "Minuta je dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život, a to je i put prema ublažavanju mjera"

"Ja neću ulaziti u nikakve stranke, to sam apsolutno i jasno rekla, probat ću se ovaj vikend nekako skupiti, očekujem još napada, ne očekujem da je ovdje kraj", kaže Anka Mrak-Taritaš.

"Stranka u kojoj sam ja bila je mrtva, to će biti jedan drugi HNS s jednom drugom pričom, i ja im zaista želim svu sreću ovog svijeta", dodaje Mrak-Taritaš.

Da se ide u stvaranje nezavisnog kluba zastupnika, potvrdio je i HNS-ov Goran Beus Richemberg.

"Ide se u osnivanje kluba nezavisnih zastupnika i zastupnica za početak, kasnije ćemo vidjeti na koji način možemo vratiti ovu potporu iz javnosti i povjerenje koje nam se iskazuje zadnjih dana na pravi način kako ne bismo iznevjerili te ljude", ističe Goran Beus Richemberg.

Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago doznaje i da Silvano Hrelja (HSU), neće glasovati za novu Vladu Andreja Plenkovića.

"Mi smo zainteresirani za projektnu suradnju s Vladom jer umirovljenici nemaju vremena čekati rješenja. Mi smo Vladi dali naše smjernice, ali mi nismo od njih dobili zadovoljavajuća rješenja niti dinamiku rješenja. Konzultirao sam se s predsjedništvom stranke i odlučili smo da ne možemo trenutno podržati Vladu Andreja Plenkovića i nove ministre", kazao je Hrelja reporteru Nove TV Mislavu Bagi.

Upitan na koliko ruku može računati Plenković, Hrelja je odgovorio kako je njegova procjena 77 ili 78 glasova.