Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenskoj policiji nisu prijavljene prijetnje Vladimiru Gojanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija nije zaprimila nikakve prijetnje Vladimiru Gojanoviću koji je protekloga tjedna kao svjedok Tužiteljstva na sudu u Haagu dao iskaz u procesu protiv trojice hrvatskih generala optuženih za zločine u Oluji, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Dodala je kako ni Gojanovićeva obitelj nije prijavila nikakve prijetnje, niti je službeno zatraženo da ih policija čuva. Kosor je istaknula da zbog medijskih napisa o cijelom slučaju i reakcija na Gojanovićevo svjedočenje, policija ipak češće prolazi ulicom i obilazi njegovu obiteljsku kuću u Šibeniku, kao što inače postupa u sličnim situacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljaju pravnu bitku Godišnjica presude generalima: Žalbena konferencija za mjesec dana Slika nije dostupna ICTY: Gojanović se nije sjetio imena relevantnih za događaje o kojima je svjedočio

Glavni tajnik Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata Ivica Petrić koji je Gojanovića, koji je predsjednik te udruge, pratio u Haag, u telefonskom je razgovoru kazao da se Gojanović i on još nalaze u Haagu te da još nije poznato kada će se vratiti u Hrvatsku. Potvrdio je kako Gojanović nije službeno zatražio zaštitu policije, no tvrdi da se Gojanoviću ipak prijeti.

Neki medijski izvještaji o Gojanoviću bili su, kako kaže, poziv na linč. Petrić tvrdi i da su Gojanoviću iz nekih vodičkih braniteljskih udruga poručili da je "persona non grata" u Vodicama te da će mu fizički zapriječiti dolazak na Veleučilište u Vodicama gdje studira upravno pravo. Petrić kaže i da sedmogodišnji Gojanovićev sin već nekoliko dana ne ide u školu, jer su, kako je kazao, neki roditelji svojoj djeci zabranili da se s njim druže.

U šibenskim i vodičkim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata jučer su na konferenciji za novinare izjavili kako nitko od njih nije prijetio Gojanoviću i njegovoj obitelji niti će to napraviti. Gojanović se, kako su kazali, "sam diskreditirao svojim neistinitim svjedočenjem o događanjima u kojima nije sudjelovao niti je bio pripadnik 113. šibenske brigade Hrvatske vojske, jer ga nitko nije vidio na mjestima i u događajima o kojima je govorio u Haagu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene