Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlado i ludo

Pušili osvježivače zraka: Tinejdžeri završili na Hitnoj pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi u Šibeniku već neko vrijeme puše osvježivač i umjesto marihuane miješaju s duhanom.

Dvojica maloljetnih Šibenčana starih 15 i 16 godina, primljeni su noćas u hitnu pomoć zbog teških zdravstvenih tegoba uzrokovanih pušenjem osvježivača prostora, takozvanog potpourrija. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Kako piše Šibenik In, riječ je o preparatu koji se legalno prodaje u jednoj šibenskoj trgovini, a mladi ga već neko vrijeme zloupotrebljavaju na način da ga miješaju s duhanom i puše kao zamjenu za marihuanu.

Kako je šibenski portal neslužbeno doznao od izvora bliskog šibenskoj Općoj bolnici, jedan od mladića bio je u posebno lošem stanju i tek jutros oko 6 sati ujutro uspjeli su mu smiriti tlak koji je bio nenormalno visok. Oni su, srećom, odmah priznali liječnicima što su konzumirali, zbog čega je i pozvana policija.

U Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj su potvrdili da su upoznati sa slučajem i da su preliminarno ispitali maloljetnike te su im oduzeli preparat koji su pušili, ali tek kada im se zdravstveno stanje popravi, moći će ih podrobnije ispitati i utvrditi detalje.


FOTO Novi šok u Šibeniku: Kiselina bačena u fontanu s kornjačama!

Od roditelja jednog od maloljetnika s 'osvježivačem' doznalo se da ovisno o količini tog preparata koji pomiješaju s duhanom, konzumacija izaziva halucinacije koje traju i po pola sata.

'Sin mi je priznao da je pušio 'osvježivač' i da ga je užasno boljela glava. Doznao sam da ga kupuju u jednoj trgovini u Kalelargi i da se prodaje legalno, jer ima sasvim drugu namjenu. Uglavnom, sin će biti u kazni do kraja života,' rekao je roditelj.

Na deklaraciji proizvoda koji su maloljetnici konzumirali piše da je riječ o osvježivaču prostora i da nije za ljudsku upotrebu. Prodaje se u malim vrećicama od grama po cijeni od čak 100 kuna. Sadržaj vrećice je nalik na marihuanu, ali postoji i druga verzija, nalik na hašiš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene