Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šibenska atrakcija

APSURD Projekt vrijedan 10 milijuna kuna zaustavljen pred sam završetak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uređenje šibenske tvrđave Šubićevac zaustavljeno je pred sam završetak radova. Grad tvrdi da se izvođač radova nije držao ugovora, a izvođač da Grad nije platio dugovanja.

Deset milijuna kuna vrijedno uređenje šibenske tvrđave Šubićevac, koje većim dijelom financira i Europska unija, stalo je pred sam završetak radova. Dok investitor, Grad Šibenik, tvrdi da se izvođač radova nije držao ugovora, iz te tvrtke poručuju da joj gradska uprava nije platila dugovanja. Zbog svega kasni i samo otvorenje.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3

Nova šibenska atrakcija, uređena skoro do kraja. No, radovi su tik pred dovršetak - stali. Šteta, kažu Šibenčani koji obnovu svoje povijesne građevine iščekuju desetljećima.

Šetnica sa stepenicama je izgrađena, sadržaji za djecu postavljeni, niknuo je gastrokulturni centar, a postavljene su čak i umjetničke instalacije. Sve je trebalo biti dovršeno u prosincu, ali nastao je problem između Grada Šibenika i izvođača radova.

'Nije poštivao ugovorne obveze. Te ugovorne obveze su i rokovi i cijene i kvalitete izvedenih radova. Nažalost kad se sve to iscrpilo, moralo je doći do ovoga, dakle, preuzimanja objekta od strane Grada i raskid ugovora s izvođačem radova', kaže gradonačelnik Šibenika Željko Burić (HDZ).

Izvođač tvrdi da mu je Grad dužan. I tu nastaje nesporazum.

'Mi smo u Šibeniku, dakle, napravili negdje 350 tisuća kuna radova viška mimo ugovora. Mi ne možemo dalje, praktički, raditi dok ne dobijemo aneks ugovora', tvrdi Slavko Šimović, direktor Plotera.

'Ne može ni jedan izvođač, pa ni konkretni izvođač, napraviti ni jedan dodatni rad, ni u vrijednosti 100 kuna ako to nije prošlo zakonitu proceduru', kaže Burić.

Čeka se potez sudskog vještaka. A tvrđava čeka još samo dovršetak glavnog ulaza i postavljanje podne podloge. Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, od čega je Europska Unija dala 7 i pol - i zbog toga postoji rok za kraj radova.

'Naš je bio 12. mjesec. Evo, sad smo u prvom, pa očito sve nismo stigli u roku, nažalost, ali dobili smo, dakle, produženje', objašnjava Matija Bumbak, pročelnik UO za gospodarstvo.

Grad Šibenik najavljuje otvorenje povijesne atrakcije krajem siječnja, na Noć muzeja. A radove bi, ističu, trebao završiti novi izvođač.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene