Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespravna gradnja

Šibenska marina Mandalina izgrađena bez dozvole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li moguće da je cijela jedna marina izgrađena bespravno? Možda. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je optužni prijedlog protiv Gorana Prgina, vlasnika šibenske Marine Mandalina. Sumnja se na bespravnu gradnju.

Državno odvjetništvo na tužbu Stipe Petrine reagira tek 5 godina poslije. Morat će utvrditi je li cijela marina u šibenskoj četvrti Mandalina izgrađena bespravno. 'Klasična bespravna gradnja, demonstracija nasilja i zakonska diskriminacija', kazao je Stipe Petrina, načelnik općine Primošten. Čelni ljudi šibenske marine ne žele kazati ništa, tek šturim pripoćenjem pozivaju pravosuđe da odradi svoj dio posla. Samom podnositelju tužbe, kontroverznom Petrini, podizanje optužnice nakon pet godina predstavlja iznenađenje. 'Žalosno je i tragično da je Odvjetništvo u Šibeniku tek sad reagiralo', kaže Petrina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na području Zagreba Bandić: Oko 10.000 zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje Slika nije dostupna Nastavlja se rušenje Bageri u akciji: Ruše se bespravni objekti u Istri!

Sve je tvrdi, vezano uz nedavnu promjenu šibenske vlasti. Kao svjedoke predlaže bivšu šibensku gradonačelnicu Nedjeljku Klarić, župana Gorana Pauka i ministricu Marinu Matulović Dropulić. 'Ministrica Dropulić to voli često isticati, nitko ne može početi graditi bez dozvole', podsjeća Petrina. Poznato je da ministrica sa sobom često poveze i bagere. A marina na mandalinskom poluotoku trebala je poslužiti razvoju cijelog grada. Ribarsku četvrt pretvoriti u elitnu turističku - mišljenja građana su podijeljena, a na potezu je odvjetništvo. Građevinska inspekcija u nekoliko je navrata posjetila marinu. Podnositelj tužbe očekuje njezin ponovni dolazak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene