Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srećom nema ozlijeđenih

KAOS U ŠIBENIKU U bolnici se urušio strop, pacijentica najavila tužbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do urušavanja je došlo oko 10 sati ujutro, nekoliko minuta nakon što je jedna Šibenčanka završila s pregledom. Ravnatelju bolnice najavila je tužbu.

U šibenskoj općoj bolnici urušio se strop u prostoriji gdje ce nalazi CT uređaj. Stara, teška žbuka koja sprječava širenje radiokativnom zračenja pala je oko 10 sati, a srećom nema ozlijeđenih, javlja Šibenik.in.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

U trenutku urušavanja u ambulanti nije bilo ni pacijenata ni inženjera radiologije, a žbuka je pala samo nekoliko minuta nakon završetka pregleda jedne Šibenčanke.

Žbuka koja je pala teška je jer u sebi ima olova, a prema riječina sanacijskog upravitelja bolnice dr. Marina Paića stara je preko 30 godina.

'Nitko nije ozlijeđen, a žbuka je pala u dijelu prostorije u kojem nije bila ni pacijentica koja je završila pregled. Da je bila na stolu, sigurno bi palo na nju, ali srećom to se nije dogodilo. Iako sam joj se osobno i u ime bolnice odmah ispričao, kazala nam je da će tužiti bolnicu što je njezino demokratsko pravo', rekao je Paić za Šibenik.in.

CT uređaj također, srećom, nije oštećen. Očekuje se da će sanacija ambulante krenuti vrlo brzo, a dok ona traje, tjedan ili dva, neće biti CT pregleda.

'Za to vrijeme ćemo funkcionirati kao i dosada kad bi se pokvario CT. Naime, dio pacijenata ćemo slati u privatnu kliniku Vita, a dio u Split, Zadar i Knin koji imaju svoje uređaje', objasnio je ravnatelj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene