Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SHU: Propao postupak mirenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) priopćio je jutros da postupak mirenja s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa nije uspio te da nastavlja s pripremama za održavanje prosvjeda.

U priopćenju se navodi da je mirenje održano na inicijativu Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Mirenje je, kao obvezujući zakonski postupak u kolektivnom radnom sporu, organizirano nakon što je Ministarstvo jednostrano prekinulo kolektivne pregovore i time zaustavilo potpisivanje Kolektivnog ugovora, navodi SHU.

Nakon što su suprotstavljene strane iznijele svoja stajališta o
nastalom sporu, miritelj u sporu konstatirao je da postupak mirenja nije uspio, priopćio je Sindikat hrvatskih učitelja, koji ističe da nastavlja s pripremama za održavanje prosvjeda ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u srijedu, 21. studenoga 2007.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene