Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upozorenje vozačima

Sezona lova na istarskim cestama? U jednom danu udarene čak tri srne i jedan pas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava istarska pozvala je u utorak vozače na oprez nakon što su jučer četiri automobila udarila životinje - tri srne i jednog psa.

Na državnoj cesti D44 iz smjera Lupoglava prema Buzetu osobni automobil koji je vozila 43-godišnjakinja u blagom je zavoju ujutro udario srnu koja je pretrčavala kolnik. Ozlijeđenu životinju preuzeo je lovočuvar.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Na srnu je navečer naletio i automobil koji je vozila 45-godišnja slovenska državljanka iz Buja prema naselju Tribanu. Na ravnom dijelu na cestu je istrčala srna, koja se poslije udaljila. Također kasnije navečer kod Barbana automobil kojim je upravljao 43-godišnjak udario je srnu koja se poslije udaljila.

Na području Pule, na kružnom toku Premanturske ceste s Marsovim poljem pred automobil koji je vozio 47-godišnjak oko 11 sati istrčao je pas nepoznatog vlasnika koji se nakon toga udaljio.

U svim slučajevima učinjena je šteta na automobilima. Kako bi se spriječili takvi slučajevi, Policijska uprava istarska upozorava vozače da na cestama izvan naselja pripaze na divljač, posebice na dionicama na kojima je postavljena prometna signalizacija koja na nju upozorava.

Policija podsjeća da vozač automobila koji na cesti udari životinju odgovara u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da se to dogodilo zbog kršenja prometnih propisa i neprilagođene brzine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene